Chelsea schrikt niet van Martins Indi en slaat groot gat

Chelsea heeft 2016 afgesloten met zijn dertiende competitiezege op rij. Stoke City werd het slachtoffer, ondanks een doelpunt van Bruno Martins Indi: 4-2.

De van een ernstige blessure herstelde Ibrahim Afellay stond net als Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de basis bij Stoke City. Aangezien Chelsea zijn voorafgaande twaalf competitieduels allemaal had gewonnen werd Stoke weinig kansen toegedicht, maar The Potters kwamen op Stamford Bridge opvallend sterk voor de dag.

Want elke keer dat Chelsea afstand nam, sloeg Stoke snel weer terug. Nadat Gary Cahill tien minuten voor rust koppend had gescoord, bracht Martins Indi de stand direct na rust op 1-1. Het was het eerste Premier League-doelpunt van de ex-Feyenoorder, die raakschoot na doorkoppen van Peter Crouch.

Het was Crouch zelf die in de 64ste minuut van dichtbij afrondde, zeven minuten nadat Willian de leiding weer aan Chelsea had gegeven. Bij de goal van de Braziliaan was de assist van Eden Hazard het hoogtepunt. Hij liet een harde voorzet van Victor Moses heerlijk vallen voor Willian, die de hoek vervolgens voor het uitkiezen had.

Chelsea moest dus diep gaan, maar winnen deed de koploper van de Premier League opnieuw. Met zijn tweede goal van de middag deed Willian de bezoekers in de 65ste minuut de das om. Na een steekpass van Cesc Fabregas schoot hij de bal vanaf rechts over doelman Lee Grant in het doel. Het werd ook nog 4-2 via Diego Costa, die zes minuten voor tijd afrondde nadat hij Martins Indi het bos in had gestuurd.

Door de dertiende zege op rij (waarmee Chelsea het Premier League-record van Arsenal van achtereenvolgende overwinningen in een enkel seizoen evenaarde) staan The Blues (49 punten) nu negen punten los aan kop. Achtervolgers Liverpool (40 punten) en Manchester City (39) ontmoeten elkaar om 18.30 uur op Anfield. Stoke staat vijftiende.