Chelsea is bij de terugkeer van Frank Lampard als manager voor de elfde keer (!) in dit Premier League-seizoen onderuit gegaan. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers konden The Blues een wondergoal van Matheus Nunes niet wegpoetsen. Newcastle United werd op tijd wakker bij Brentford; Tottenham Hotspur-Brighton & Hove Albion gaf om meerdere redenen veel stof tot napraten.

Wolverhampton Wanderers
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Lampard was in 2020 de manager die Hakim Ziyech ervan overtuigde om naar Stamford Bridge te komen en de voormalig Ajacied zal dan ook wel kansen hebben gezien toen Lampard deze week als interim-manager terugkeerde bij Chelsea. Tegen Wolverhampton Wanderers zat Ziyech, net als Noni Madueke, echter opnieuw niet bij de selectie. Ziyech heeft nu in de laatste zes competitieduels van Chelsea geen aandeel gehad en zat bij de laatste vier wedstrijden zelfs niet eens bij de groep.

Zonder Ziyech hoopte Lampard zijn rentree op de bank te kunnen vieren met een overwinning. Matheus Nunes had echter andere plannen: hij zette Wolverhampton Wanderers op werkelijk geweldige wijze op voorsprong. Matheus kreeg de bal in de hoek van het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Zijn schot vloog in de verre hoek: 1-0. Voor Matheus betekende het zijn eerste doelpunt in de Premier League.

De tweede helft stond voor Chelsea in het teken van de zoektocht naar minstens een gelijkmaker. De bezoekers waren aanvallend gezien echter behoorlijk onmachtig en kregen nauwelijks kansen. Gescoord werd er niet meer en dus hield Lampard een kater over aan zijn terugkeer bij de club waar hij zo van houdt. Chelsea blijft elfde staan in de Premier League. Komende woensdag wacht de clash met Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League.

Brentford
Brentford
1 - 2
Newcastle United

Ivan Toney staat bekend als een van de beste strafschoppennemers van Engeland en dus voelde Sven Botman de bui wel hangen toen hij Kevin Schade omver kegelde bij een mislukte poging om de bal weg te werken. Tot verbazing van Botman ging Brentford-spits Toney echter in de fout: zijn zwak genomen penalty werd gekeerd door Nick Pope. Voor Toney was het zijn eerste misser na 24 benutte strafschoppen op rij; in de Premier League had hij nog niet eerder gemist.

Newcastle United kwam met de schrik vrij, maar vlak voor rust kreeg Brentford weer een penalty: deze keer na een overtreding van Alexander Isak. Toney was dapper genoeg om weer achter de bal plaats te nemen en slaagde er deze keer wel in om de score te openen: 1-0. Die voorsprong was verdiend, want Newcastle United liet in de eerste helft simpelweg te weinig zien.

In de tweede helft kwam de ploeg van Eddie Howe beter voor de dag. Joelinton maakte de gelijkmaker en vervolgens schoot Isak op prachtige wijze de 1-2 in de bovenhoek. Newcastle United speelde de wedstrijd hierna geconcentreerd uit (een derde goal werd nog afgekeurd) en keert dankzij de overwinning terug op de derde plek van de ranglijst. De manschappen van Howe hebben evenveel punten als het Manchester United van Erik ten Hag, maar een beter doelsaldo.

Tottenham Hotspur
2 - 1
Brighton & Hove Albion

Tottenham Hotspur blijft Newcastle United en Manchester United achtervolgen, dankzij een zeer moeizame overwinning op Brighton & Hove Albion. De ploeg van interim-trainer Cristian Stellini kwam weliswaar al in de tiende minuut op voorsprong, dankzij een prachtige en bijzondere treffer van Heung-Min Son, maar vervolgens was Brighton (met Joël Veltman in de basis en Jan Paul van Hecke op de bank) de baas op het veld. De bezoekers kregen veel kansen en de gelijkmaker van Lewis Dunk was dan ook zonder meer verdiend.

Tien minuten in de tweede helft leek Brighton op voorsprong te komen. Danny Welbeck scoorde, maar zijn goal werd afgekeurd omdat de VAR hands van Alexis Mac Allister had geconstateerd. In de eerste helft had de VAR ook al een doelpunt van Brighton geannuleerd. Een kwartier voor tijd leken de bezoekers recht te hebben op een strafschop, na een overtreding van Pierre-Emile Højbjerg, maar deze werd niet gegeven. Zo had Brighton duidelijk geen geluk met de arbitrage in Londen.

Coaches Stellini en Roberto De Zerbi van Brighton trokken ondertussen de meeste aandacht. De coaches hadden het constant met elkaar aan de stok en werden na een uur met allebei een rode kaart naar de tribune gestuurd. Vanaf die plek zagen zij hoe Tottenham de wedstrijd won: kort na de invalbeurt van Arnaut Danjuma schoot Harry Kane de 2-1 tegen de touwen.

Degradatiezone

AFC Bournemouth won de degradatiekraker tegen Leicester City en staat nu boven de gevreesde degradatiestreep. Nottingham Forest is daar door een nederlaag bij Aston Villa, mede veroorzaakt door een doelpunt van Bertrand Traoré, juist onder gezakt. West Ham United staat dankzij het verslaan van Fulham drie punten boven Nottingham en heeft weer een klein beetje lucht.