Chelsea rekent op Highbury af met Arsenal

Arsenal stond voor een historische week, waarin het de volgende stap kon zetten in het bereiken van de treble. Maar na de uitschakeling in de FA Cup gingen the Gunners ook in de Champions League onderuit. Chelsea won op Highbury met 2-1.

Chelsea rekent op Highbury af met Arsenal

Arsenal kende een goede start, waarin Thierry Henry verschillende kansen onbenut liet. De voorsprong van de voet van José Antonio Reyes kwam dan wel laat, het was gezien het spel niet onverdiend. Het doelpunt betekende een einde aan een clean sheet-reeks van Chelsea in uitduels in de Champions League.

Chelsea kon zich wel vasthouden aan een andere succesreeks in uitwedstrijden. Inclusief de voorronde van de Champions League won de formatie van Claude Ranieri alle duels. En op Highbury maakte Chelsea die faam waar.

Frank Lampard zette Chelsea op het goede spoor. De middenvelder scoorde nadat Arsenal-keeper Jens Lehmann een afstandschot van Claude Makélélé niet onder controle kreeg. Het leek uit te lopen op een verlenging, maar zover kwam het niet.

Arsenal-verdediger Ashley Cole redde in de slotfase nog op de lijn op de inzet van Eidur Gudjohnsen. Maar het bleek uitstel van executie. Want drie minuten voor het einde maakte Wayne Bridge na een knappe één-twee met Gugjohnsen de 1-2.

Bekijk hier al onze video's