Chelsea passeert Liverpool, Van Persie redt Arsenal

Liverpool verspeelde in de slotfase twee punten bij Wigan Athletic. Chelsea nam de tweede plaats over dankzij Salomon Kalou. Robin van Persie bespaarde Arsenal op het nippertje een nederlaag bij Everton.

Wigan Athletic-Liverpool 1-1Met Dirk Kuijt als enige Nederlander op de bank (hij viel na rust in; Mario Melchiot, Daniël de Ridder en Ryan Babel begonnen in de basis) mocht Liverpool blij zijn met een punt. Yossi Benayoun had de bezoekers in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet door keeper Mike Pollitt knap te omspelen, maar The Reds verzuimden verder weg te lopen. Zo trof Fernando Torres de paal. In de slotfase kwam Wigan sterk terug. Ahmed Hossam benutte in de 83ste minuut een strafschop. De debuterende Mido mocht uithalen na een overtreding van Lucas Leiva. En vlak voor tijd knalde collega-debutant Hugo Rodallega nog de bal op de lat uit een vrije trap.

Chelsea-Middlesbrough 2-0Chelsea speelde niet best, maar Frank Lampard en Salomon Kalou sleepten uiteindelijk de overwinning binnen voor de Londenaren. Na een uur volleerde Kalou raak na een hoekschop van Lampard. En even later kopte de Ivoriaan de bal tegen de touwen na een nieuwe corner van de Engelse middenvelder.

Everton-Arsenal 1-1Everton leek op weg naar een terechte zege tegen een teleurstellend Arsenal. Tim Cahill had na een uur The Toffees op
1-0 gezet met een knappe kopbal. Maar in de tweede minuut van blessuretijd schoot Robin van Persie de bezoekers alsnog naast Everton. Hij controleerde een pass van Abou Diaby met zijn borst en vuurde met zijn linker vanuit een moeilijke hoek raak met een diagonale volley. West Ham United-Hull City 2-0West Ham was veel te sterk voor Hull, al viel dat in de score nog wel mee. David Di Michele hielp de thuisploeg op voorsprong door na een half uur in de rebound toe te slaan nadat doelman Martin Duke een inzet van Carlton Cole had gepareerd. Na rust deed Cole hetzelfde nadat Di Michele de bal tegen de paal had gemikt: 2-0. West Ham had volop kansen op een grotere voorsprong, maar debutant Duke hield veel tegen, waaronder een strafschop van Mark Noble.

Manchester City-Newcastle United 2-1Man City pakte overtuigend de drie punten tijdens het debuut van Nigel de Jong, die 77 minuten mee speelde. Shaun Wright-Phillips opende na een kwartier de score, door van dichtbij Steve Harper te kloppen op aangeven van Robinho. Een kwartier voor tijd verdubbelde Craig Bellamy het verschil met een bekeken schot vanaf de rand van de zestien. Na de wissel van De Jong maakte Andy Carroll nog wel de 2-1 namens Newcastle, maar in problemen kwam City niet meer.

Blackburn Rovers-Bolton Wanderers 2-2Blackburn poetste na rust een 2-0 achterstand weg. Stephen Warnock tekende vlak na rust voor de 1-2 nadat Matthew Tayor en Kevin Davies de bezoekers in de eerste helft op voorsprong hadden gezet. Benni McCarthy verzuimde vervolgens vanaf de strafschopstip de 2-2 binnen te schieten. Maar vier minuten voor het eindsignaal scoorde de Zuid-Afrikaan alsnog met een intikker: 2-2. In blessuretijd raakte Blackburn-aanvoerder Ryan Nelson nog de paal met een kopbal.

Chelsea is tweede met 48 punten, twee minder dan koploper Manchester United. Liverpool heeft er ook 48. Arsenal is vijfde met 42 punten, vijf minder dan nummer vier Aston Villa. Everton is zesde, Wigan zevende en West Ham achtste. Man City rukte op naar de negende plaats en heeft één verliespunt minder dan The Hammers.