Chelsea pakt koppositie, Arsenal wint bij Janmaat-debuut

Chelsea heeft voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen in het nog prille Premier League-seizoen en is koploper. Burnley werd verslagen op Stamford Bridge. Arsenal boekte zijn eerste competitiezege van het seizoen op bezoek bij Watford.

Chelsea - Burnley 3-0
Eden Hazard was vorig seizoen lange tijd geen schim van zichzelf, maar deed zaterdagmiddag op kenmerkende wijze van zich spreken. De Belg had een zee van ruimte voor zich, dribbelde vanaf de middenlijn richting het strafschopgebied en schoot raak in de verre hoek: 1-0. Het was voor de linksbuiten al zijn tweede competitietreffer van het seizoen.

Chelsea was in eigen huis heer en meester tegen de promovendus, die zich veelal beperkte tot verdedigen. Kort voor rust braken The Blues wederom door de Burnley-defensie heen. Willian legde de bal in het strafschopgebied klaar voor zijn rechter en knalde raak in de verre hoek. Chelsea consolideerde de voorsprong en liep vlak voor tijd nog uit. Manager Antonio Conte geeft Victor Moses dit seizoen weer een kans en de rechtsbuiten betaalde het vertrouwen van de Italiaan terug met de 3-0.

Watford - Arsenal 1-3
Arsenal verloor in eigen huis van Liverpool en speelde vervolgens gelijk tegen Leicester City. Het was zaterdagmiddag dus de hoogste tijd voor een zege voor de onder vuur liggende manager Arsène Wenger. Die kwam er op bezoek bij Watford. Dankzij een rake strafschop van Santi Cazorla, een intikker van Alexis Sanchez bij de tweede paal en een doeltreffende kopbal van Mesut Özil leidde Arsenal halverwege soeverein met 0-3.

Bij Watford stond Nordin Amrabat in de basis en maakte Daryl Janmaat kort na rust zijn debuut. Met de Nederlandse invaller binnen de lijnen kwam de thuisploeg terug. De van Juventus overgenomen Roberto Pereyra kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en passeerde van dichtbij doelman Petr Cech. Verder dan de treffer van de Argentijnse debutant kwam de ploeg van manager Walter Mazzari niet.

Leicester City - Swansea City 2-1
Na het kampioensjaar kende titelverdediger Leicester City met één punt uit twee wedstrijden een moeizaam begin in het nieuwe Premier League-seizoen. Swansea City werd het eerste slachtoffer van The Foxes. De aansluitingstreffer van Leroy Fer kwam te laat voor de bezoekers uit Wales. De Nederlander kopte tien minuten voor het einde raak uit een voorzet van Modou Barrow.

Leicester had op dat moment al afstand genomen van Swansea dankzij goals van Jamie Vardy (32ste minuut) en Wes Morgan (52ste minuut). Vardy had oog in oog met Lukasz Fabianski via de binnenkant van de paal gescoord. Morgan was belangrijk geweest met een rake volley na een kopbal van collega-verdediger Robert Huth. Het defensieve duo hield in de slotfase de poorten gesloten, waardoor Leicester op de derde speeldag voor het eerst dit seizoen won. De zege had ruimer kunnen zijn als Riyad Mahrez kort na rust een strafschop wel benut had. Fabianski tikte de bal tegen de paal en voorkwam zo een doelpunt van de Algerijn.