Chelsea opnieuw niet tot winst

Chelsea slaagt er maar niet in weg te komen uit de middenmoot van het Premiership. De Londenaren kwamen tegen Derby County niet verder dan 1-1 en bleven voor de vierde keer op rij zonder zege in een uitduel.

Chelsea kwam al vroeg op achterstand door een doelpunt van de Italiaanse spits Fabrizio Ravanelli. Vlak na rust trok Jerrel Hasselbaink de stand gelijk met zijn tiende competitietreffer. De tweede helft leverde tal van doelkansen op in beide strafschopgebieden, maar een winnende treffer leverde dat niet op.

Het Ipswich Town van Martijn Reuser en Fabian Wilnis blijft ondermaats presteren. De revelatie van het vorige seizoen leed thuis tegen West Ham United een 3-2 nederlaag en blijft in de kelder van het Premiership steken. De club wacht al sinds 21 augustus (3-1 zege op Derby County) op een overwinning.

Paolo Di Canio, Frederic Kanouté en Jermain Defoe troffen doel namens West Ham. Hermann Hreidarsson en Matt Holland deden dat namens de thuisploeg. Ipswich wacht donderdag de lastige return tegen Helsingborgs IF, in de tweede ronde van het UEFA Cup-toernooi. De heenwedstrijd in Engeland eindigde in een bloedeloze 0-0.