Chelsea op titelkoers na zege op Van Gaals United

Reacties

Chelsea is niet te houden op weg naar de eerste landstitel sinds 2010. Het Manchester United van Louis van Gaal ging op Stamford Bridge met 1-0 onderuit.

Chelsea op titelkoers na zege op Van Gaals United

Daarmee is Chelsea geslaagd voor zijn eerste examen op weg naar de vijfde landstitel in de historie. Volgende week staat voor The Blues de volgende proef op het programma: Arsenal-uit. De zege van Chelsea betekent dat Van Gaal en consorten definitief zijn uitgeschakeld in de titelrace. Koploper Chelsea heeft namelijk veertien verliespunten minder dan de nummer drie.

Chelsea had geen moeite met de extra druk die de topper met zich meebracht. Zoals bij door José Mourinho getrainde elftallen eigenlijk altijd het geval is als er gepiekt moet worden. United had in de eerste helft het initiatief, maar dat kwam alleen doordat Chelsea dat de ploeg van Van Gaal toestond. Mourinho's mannen oogden ongenaakbaar.

Chelsea kon zich de afwachtende houding veroorloven, omdat het beschikt over een fantastische defensieve organisatie én de snelheid en finesse om effectief en razendsnel om te schakelen. Dat laatste leverde The Blues zeven minuten voor rust de 1-0 op. Oscar hakte de bal met veel gevoel in de loop van Eden Hazard, die laag afrondde: 1-0.

Met die voorsprong op zak konden de gastheren in de tweede helft nog meer leunend controleren. United had de bal wederom het meest, maar de kansen - veelal uit de counter - waren voor de thuisclub. Hazard had een klein kwartier na de pauze de tweede goal op zijn schoen, maar hij hakte na een gekraakt schot van Didier Drogba op de lat.

Pas in het laatste kwartier bracht United de thuisclub zo nu en dan in de problemen. Radamel Falcao schoot in de 77ste minuut via de buitenkant van de paal naast. Verder dan dat ene schot kwam United echter niet, waardoor Chelsea een reuzenstap zet richting het kampioenschap. Als de ploeg van Mourinho volgende week uit bij Arsenal op de been blijft, kan het titelfeest al worden voorbereid. Voor Van Gaal, die de pas net fitte Robin van Persie op de bank liet en het zonder de geblesseerde Daley Blind deed, rest de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.