Chelsea nipt langs Shrewsbury Town, heldenrol Higdon

In de vierde ronde van de strijd om de League Cup heeft Chelsea met veel moeite gewonnen bij Shrewsbury Town, terwijl Michael Higdon goud waard was voor Sheffield United.

Shrewsbury Town - Chelsea 1-2
Met Nathan Aké in de basis ging Chelsea op bezoek bij Shrewsbury Town, dat op het vierde niveau in Engeland uitkomt. Een makkelijke avond werd verwacht, maar de koploper van de Premier League plaatste zich met heel veel moeite voor de volgende ronde.

In de 49ste minuut werd de score geopend door Didier Drogba, die voor de derde wedstrijd op rij trefzeker was. Voor het eerst sinds mei 2010 presteerde hij dat. Maar via Andrew Mangan kwam de thuisclub in de 77ste minuut op gelijke hoogte en een verlenging lonkte.

Jermaine Grandison bood Chelsea echter de helpende hand, want vier minuten na de gelijkmaker werkte hij een voorzet van Willian achter zijn eigen doelman.

Milton Keynes Dons - Sheffield United 1-2
Milton Keynes Dons maakte in de tweede ronde van de strijd om de League Cup nog indruk door Manchester United met liefst 4-0 te verslaan en leek ook nu op weg naar een zege, maar een ex-Eredivisionist voorkwam dit.

Benik Afobe - die al vijf keer eerder scoorde dit toernooi - zette de thuisclub in de 67ste minuut uit een strafschop op voorsprong en die hield stand tot de 86ste minuut. Higdon, vorig seizoen nog NEC, scoorde in de slotfase echter twee keer en bezorgde Sheffield United daarmee een plek in de vijfde ronde.