'Chelsea niet zo dom om een Messi op de bank te zetten'

Reacties

Als Thibaut Courtois komende zomer terugkeert naar Chelsea, zal Petr Cech moeten vertrekken. Dat verwacht Guy Martens, de keeperstrainer van RC Genk dat de nu 21-jarige doelman in 2011 aan Chelsea verkocht.

'Chelsea niet zo dom om een Messi op de bank te zetten'

Op zestienjarige leeftijd debuteerde Courtois bij Genk en na het kampioenschap in het seizoen 2010/11 verhuisde hij naar Chelsea, dat hem drie seizoenen op rij verhuurde aan Atlético Madrid. Daar maakt hij veel indruk, maar de vraag is wanneer Courtois eerste keeper wordt bij The Blues. Daar is Petr Cech namelijk al voor het tiende seizoen eerste keus en de Tsjech is nog maar 31 jaar oud.

'Als Thibaut na de zomer teruggaat naar Londen, dan gaat Cech weg', aldus Martens tegenover het ANP. 'Het zijn twee topkeepers, die op dit moment tot de besten van Europa horen. Daarvan zet je er niet eentje op de bank. Ik denk niet dat Chelsea zo dom is om één Messi te laten spelen en de andere Messi op de bank te zetten. Dat kan je niet maken. Ik denk daarom niet dat het tot een strijd tussen die twee gaat komen.'

In de halve finale van de Champions League speelt Courtois met Atlético tegen Chelsea. Even werd gesuggereerd dat de Belg niet in actie mocht komen tegen zijn eigenlijke werkgever, maar dinsdagavond zal hij gewoon aantreden tijdens de heenwedstrijd in Estadio Vicente Calderón.

Volgens Martens laat Courtois zich niet van zijn stuk brengen door alle extra aandacht. 'Thibaut lacht hier om. Hij staat met twee voetjes op de grond, is net als Edwin van der Sar altijd koel. Die laat zich nooit van de wijs brengen. Of Thibaut nou in een vol stadion voor honderdduizend man speelt of in een achtertuintje, hij wil altijd winnen.'

Courtois is met Atlético Madrid bezig aan een geweldig seizoen. In de Primera División is de ploeg van trainer Diego Simeone na 34 duels koploper met een voorsprong van respectievelijk zes en zeven punten op Real Madrid en Barcelona, die nog wel een wedstrijd tegoed hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.