Chelsea niet te stoppen, City komt treffer Bony te boven

Reacties

Chelsea heeft tegen West Bromwich Albion ook het zesde thuisduel van het seizoen in de Premier League gewonnen. Weer waren Diego Costa en Cesc Fabregas belangrijk voor de koploper van Engeland. Manchester City had tegen Swansea City beduidend meer moeite om de onverslaanbare ploeg van manager José Mourinho bij te benen.

Chelsea niet te stoppen, City komt treffer Bony te boven

Chelsea – West Bromwich Albion 2-0
Het seizoen is nog niet eens halverwege of Chelsea lijkt al niet meer van de landstitel af te houden. The Blues lieten tot nu toe alleen punten liggen in Manchester op bezoek bij City (1-1) en United (1-1) en zijn vooral thuis niet te stoppen. Tegen West Bromwich Albion kreeg de ijzersterke thuisreeks opnieuw een vervolg, waardoor de koppositie met 32 punten uit twaalf duels stevig in handen blijft.

Op Stamford Bridge waren er opnieuw hoofdrollen voor Diego Costa (foto) en Fabregas. De twee Spaanse internationals zorgden vorige week in eigen land nog voor ophef door niet op te komen dagen bij de nationale ploeg, maar lieten zich zaterdag in het thuisduel met West Bromwich Albion weer van hun beste kant zien, waardoor de tiende zege van het seizoen al na een half uur in de tas was.

Diego Costa maakte na tien minuten op het randje van buitenspel alweer zijn elfde (!) doelpunt van het seizoen door de bal uit een voorzet van Oscar op zijn borst aan te nemen en beheerst af te ronden. Een kwartier later zette Fabregas bij een hoekschop met zijn tiende (!) assist Eden Hazard vrij voor het doel. De Belg profiteerde optimaal van het gebrek aan tegenstand van West Brom, die alleen maar afnam nadat Claudio Yacob kort daarna rood kreeg voor een wilde charge op Diego Costa.

Manchester City – Swansea City 2-1
Om nog kans te blijven maken op prolongatie van de landstitel moest Manchester City na de recente uitglijders op bezoek bij West Ham United (1-2) en Queens Park Rangers (2-2) winnen van Swansea City. De ploeg van manager Manuel Pellegrini behield inderdaad de derde plek op acht punten van Chelsea, maar makkelijk ging het niet.

Yaya Touré schiet de bal door de benen van Lukasz Fabianski: 2-1.
Yaya Touré schiet de bal door de benen van Lukasz Fabianski: 2-1.

Wilfried Bony had Swansea immers al na negen minuten op voorsprong gezet in het Etihad Stadium door op bijna identieke wijze als Diego Costa een voorzet van Nathan Dyer achter City-doelman Joe Hart te schieten. Na ruim een uur hadden The Citizens orde op zaken gesteld. Stevan Jovetic tikte in de eerste helft een voorzet van Jesús Navas in het Swansea-doel, na rust bepaalde Yaya Touré de eindstand op 2-1 na een slim hakballetje van Fernandinho.

Het betekende niet alleen dat City de derde thuiszege op rij boekte, maar ook dat Swansea na zeven punten uit de laatste drie duels voor het eerst sinds 19 oktober weer verloor. The Swans staan voorlopig nog zesde, op zes punten van nummer drie City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.