Chelsea naar finale FA Cup na winst op Aston Villa

Chelsea heeft de finale van de FA Cup bereikt. De ploeg nam in de tweede helft afstand van Aston Villa en won met 3-0.

De eerste helft tussen Chelsea en Aston Villa stond in het teken van voorzichtigheid. Tot grote kansen kwamen beide ploegen niet en in de rust gingen de gesprekken vooral over een niet gegeven strafschop aan Aston Villa. Jon Obi Mikel liep Gabriel Agbonlahor omver. Scheidsrechter Howard Webb zag er echter niets in.

na rust nam Chelsea het initiatief in handen en drukte, zonder extreem gevaarlijk te worden, Aston Villa steeds verder naar achter. Via een gelukkige treffer kwamen de Londenaren na 67 minuten aan de leiding. Het schot van John Terry leek naast te gaan, maar Didier Drogba reageerde alert en tikte van dichtbij de openingstreffer binnen.

De ploeg behield daarna relatief eenvoudig het overwicht en vlak voor tijd viel de beslissing. Michael Ballack had een afgemeten pass die door Florent Malouda eenvoudig binnengewerkt kon worden. De geslagen ploeg uit Birmingham moest het hoofd buigen. Het zag Malouda en Salomon Kalou nog missen, maar moest de 3-0 toestaan nadat de defensie was uitgespeeld en Frank Lampard eenvoudig kon binnenschieten.