Chelsea loopt duur puntenverlies op bij Blackburn

Blackburn Rovers bleef in eigen huis knap op de been tegen Chelsea. De ploeg uit Londen kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1), waardoor Manchester United nu de beste papieren heeft.

Chelsea kwam al na acht minuten op voorsprong door een treffer van Didier Drogba. De spits profiteerde van voorbereidend werk van Nicolas Anelka, die Michel Salgado aftroefde en zijn ploeggenoot in staat stelde in de 0-1 binnen te schieten.

Maar de ploeg van manager Carlo Ancelotti zette niet door en kreeg in de tweede helft de deksel op zijn neus. In de zeventigste minuut won El-Hadji Diouf een luchtduel van Paulo Ferreira en kopte een voorzet van Salgado achter Chelsea-doelman Ross Turnbull.

Chelsea blijft door het puntenverlies steken op de derde plaats in de Premier League met 65 punten uit dertig wedstrijden. Manchester United staat eerste met vier punten voorsprong, maar speelde ook een duel meer. Arsenal heeft 67 punten uit 31 wedstrijden.