Chelsea loopt averij op in thuisduel met Southampton

Chelsea heeft nagelaten zich in de Engelse Premier League steviger op de derde plaats te nestelen. Op Stamford Bridge werd een riante 2-0 voorsprong uit handen gegeven: 2-2.

Chelsea loopt averij op in thuisduel met Southampton

De thuisploeg had op eigen veld 25 minuten nodig om de ban te breken. Demba Ba (foto onder), die Fernando Torres op de bank hield, opende met zijn eerste competitiegoal voor Chelsea de score. Al vallend vond hij met een knappe volley het net.

John Terry, die na een lange periode van blessureleed als bankzitter zijn rentree maakte, zag hoe Chelsea op slag van rust in een riantere positie kwam. Eden Hazard schoot een rebound binnen. Voorafgaand aan die actie raakte Ramires met een harde knal de paal.

In de tweede helft volgde de opleving van Southampton, bij wie Jos Hooiveld negentig minuten meedeed. Invaller Rickie Lambert maakte het na een klein uur spelen weer spannend. Koud twee minuten op het veld kopte hij knap raak na een goede voorzet van Nathaniel Clyne.

Een kwartier voor tijd zorgde Jason Puncheon (foto boven) voor de voltooiing van de inhaalrace. Hij ramde de bal in de bovenhoek. Chelsea slaagde er in de slotfase niet meer in de opgelopen schade te repareren en liet zo dure punten liggen.

Hoewel Chelsea nog wel derde is in Engeland, verzuimde de formatie van Rafael Benítez op vier punten afstand te komen van nummer vier Tottenham Hotspur. Het gat bedraagt nu maar twee punten. Het verschil met nummer twee Manchester City is voor Chelsea al zes punten, terwijl koploper United al dertien punten los staat van de Londenaren. <br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's