Chelsea komt met de schrik vrij, zorgen QPR nemen toe

Chelsea is op bezoek bij Hull City goed weggekomen: 2-3. De Londense koploper vergroot daarmee de voorsprong op nummer twee Manchester City. Queens Park Rangers ziet de degradatiezorgen nog verder toenemen.

Hull City – Chelsea 2-3
Koploper Chelsea zag dit weekend de nummers twee, drie én vier winnen. Er was de ploeg van José Mourinho dan ook veel aan gelegen bij Hull City eveneens drie punten op te halen. En na amper tien minuten leek ook alles erop te wijzen dat Chelsea die overwinning tamelijk eenvoudig zou gaan boeken. Dankzij twee fraaie goals stond het binnen no-time namelijk 0-2.

Eerst schoot Eden Hazard met links schitterend raak, Diego Costa krulde de bal niet lang daarna met rechts al even mooi in de lange hoek. Twee goals binnen een minuut zorgden echter ervoor dat het halverwege 2-2 stond. Nadat Ahmed Elmohamady de aansluitingstreffer had binnengegleden, profiteerde Abel Hernández een minuut later van een blunder van keeper Thibaut Courtois, die de bal verloor toen hij Gaston Ramírez wilde uitkappen.

In de tweede helft maakte de Belgische sluitpost die flater echter dubbel en dwars goed. Hij redde drie keer kort achter elkaar prima op schoten van Hull. Zodoende was de 2-3 van invaller Loïc Rémy - zijn eerste balcontact - een kwartier voor het einde de winnende treffer. De voorsprong van Chelsea op de eerste achtervolger is zes punten, Manchester City heeft bovendien een duel meer gespeeld.

Queens Park Rangers – Everton 1-2
De wedstrijd op Loftus Road was er een tussen een ploeg die volop strijdt tegen degradatie (QPR, waar Leroy Fer nog altijd geblesseerd is) en een team dat juist dat gevecht probeert te vermijden (Everton). Dankzij een prachtige goal van Seamus Coleman gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in.

Eduardo Vargas bracht in de 65ste minuut de hoop terug in de harten van het thuispubliek, maar Aaron Lennon maakte daaraan een einde met zijn 1-2. Everton neemt zodoende wat afstand van de onderste plaatsen, voor nummer voorlaatst QPR worden de problemen groter en groter.