Chelsea komt goed weg met gelijkspel bij Sunderland

Op bezoek bij Sunderland is koploper Chelsea zaterdagavond verrassend tegen puntenverlies aangelopen (0-0), maar de schade voor de ploeg van manager José Mourinho had veel groter kunnen zijn.

De Londense club was vooraf gewaarschuwd, want op 18 april van dit jaar was het Sunderland dat op Stamford Bridge een einde maakte aan de reeks van 78 thuisduels onder Mourinho zonder nederlaag (1-2). Ook in het eigen Stadium of Light deed Sunderland weinig onder voor Chelsea, dat via Willian na zestien minuten wel het eerst dicht bij een doelpunt was. Het schot van de Braziliaan belandde echter op de paal.

Maar ook de thuisclub raakte het aluminium: een schot van Santiago Vergini raakte de lat. Vooral in de tweede helft had Sunderland een overwicht, maar grote kansen leverde dat lang niet op. Tot zeven minuten voor tijd, toen Jozy Altidore dicht bij 1-0 was. De invaller verloor echter de bal, maar twee minuten later stelde hij Adam Johnson bijna in staat om te scoren. De buitenspeler schoot echter naast.

Dat het uiteindelijk 0-0 bleef, mocht vooral Chelsea blij mee zijn. De koploper heeft nu 33 punten uit dertien duels, zeven meer dan nummer twee Southampton. De ploeg van manager Ronald Koeman krijgt zondag Manchester City, dat de derde plaats in de Premier League bezet, op bezoek.