Chelsea klopt Vitesse bij rentree Van Ginkel in Arnhem

Reacties

Vitesse heeft het oefenduel met Chelsea woensdagavond met 1-3 verloren. Bij de Londenaren deed ex-Vitessenaar Marco van Ginkel bijna zeventig minuten mee.

Chelsea klopt Vitesse bij rentree Van Ginkel in Arnhem

Bij Vitesse begon keeper Eloy Room verrassend genoeg in de basis. Hij lijkt van trainer Peter Bosz dan ook de voorkeur te gaan krijgen boven Piet Velthuizen, de laatste jaren de eerste doelman in Arnhem. Het Chelsea van manager José Mourinho begon in een erg sterke opstelling. De Nederlandse verdediger Nathan Aké startte op de bank, maar ex-Vitessenaren Marco van Ginkel en Nemanja Matic begonnen vanaf de start.

Na nog geen vier minuten spelen stond de miljoenenploeg van Mourinho al op 0-1. Aankoop Diego Costa, de Spaanse WK-ganger die voor zo’n 35 miljoen euro overkwam van Atlético Madrid, mocht in buitenspelpositie door en bood Mohamed Salah een niet te missen kans. Het eerste Arnhemse wapenfeit waren twee kansjes van Valeri Qazaishvili en een kopbal van Davy Pröpper, voordat de van Barcelona overgekomen Cesc Fabregas er met een fraaie vrije trap 0-2 van maakte.

In de rust wisselde Bosz alsnog van doelman, waarna Velthuizen mocht ingrijpen bij een kans van Diego Costa. De genaturaliseerde Braziliaan mocht compleet vrij doorlopen, maar Velthuizen stopte zijn inzet. Vlak daarna loste Zakaria Labyad een prachtig schot, maar hij trof van ver de paal. Mourinho haalde daarop Van Ginkel (die een mooi applaus kreeg) naar de kant en bracht even later Aké binnen de lijnen.

Kort voor tijd liet Diego Costa nogmaals zien niet zelfzuchtig te zijn. Net als bij de 0-1 mocht hij alleen op het Arnhemse doel af, en weer behield hij het overzicht. Zijn voorzet bereikte Matic, waarna het maken van de 0-3 een koud kunstje was voor de man die in het seizoen 2010/11 door Chelsea aan Vitesse werd verhuurd. Vitesse-spits Uros Djurdjevic zorgde met een kopbal van dichtbij voor de 1-3 eindstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.