Chelsea imponeert niet maar wint gewoon

Chelsea sluit 2004 in ieder geval af als koploper van het Premiership. De Londenaren versloegen Aston Villa op de laatste speeldag van de heenronde met 1-0. De zege kwam op typische Chelsea-manier tot stand.

Chelsea imponeert niet maar wint gewoon

Een dribbel van Arjen Robben lag aan de basis van het winnende doelpunt. Vanaf rechts stoomde de buitenspeler met de bal aan de voet op, met een steekpass bediende hij Damien Duff, die zijn tegenstander uitkapte en in de korte hoek scoorde: 1-0.

De goal van de twee linkspoten bewijst het gelijk van coach José Mourinho en voorzitter Roman Abramovitsj. Volgens de Engelse pers kon Duff z'n koffers wel pakken toen Robben werd aangetrokken. Maar de Ier bleef en toonde aan een prima koppel met zijn grootste concurrent te kunnen vormen.

Op Stamford Bridge hield Chelsea het voor de dertiende keer dit seizoen in het Premiership droog achterin. Aston Villa kreeg wel een aantal aardige kansen maar Petr Cech bleek niet te passeren. Waardoor Chelsea voor de zesde genoeg had een 1-0 zege zonder echt te domineren.

Dankzij de winst behoudt Chelsea een voorsprong van vijf punten op nummer twee Arsenal, dat zelf met 2-0 won van Fulham. Dinsdag speelt Chelsea alweer tegen Portsmouth en woensdag treft Arsenal Newcastle United. Vier dagen later staat op nieuwjaarsdag de eerste ronde van 2005 op het programma.

Bekijk hier al onze video's