Chelsea houdt City op afstand in timide topper

De Engelse topper tussen koploper Chelsea en achtervolger Manchester City is onbeslist geëindigd: 1-1. Daarover zullen de Londenaren het meest te spreken zijn, want zij behouden hun voorsprong van vijf punten op City.

De aanloop van de Engelse topper stond volledig in het teken van Frank Lampard en José Mourinho. Laatstgenoemde liet zich deze week ontvallen dat hij het idee heeft dat er een anti-Chelsea-campagne gaande is in Engeland, met name onder scheidsrechters. De coach zag die vermoedens in zijn ogen nog maar eens bevestigd toen zijn sterspits Diego Costa een schorsing van drie duels kreeg opgelegd na een trap op de enkel van Liverpool-speler Emre Can.

Dat de supporters van Chelsea op één lijn zitten met Mourinho werd tijdens het duel met City overduidelijk, want zij maakten hun onvrede over de absentie van Diego Costa in woord en gebaar kenbaar. Dat kwam ook doordat de fans weinig andere zaken hadden om zich over op te winden, aangezien Lampard bij City op de bank begon en beide partijen een vlakke eerste helft op de mat legden.

Vijf minuten voor rust brak Chelsea de wedstrijd open. Branislav Ivanovic speelde Eden Hazard vrij met een prachtige crosspass en de begaafde Belg speelde de bal voor het doel naar Loïc Rémy, die koel afrondde: 1-0. City herstelde zich razendsnel van die dreun, met dank aan een flinke inschattingsfout van Chelsea-doelman Thibaut Courtois. Door zijn misser prikte David Silva van dichtbij binnen.

Het waren vijf zeldzame minuten van opleving in een verder timide duel, want ook in het tweede bedrijf boeiden Chelsea en City niet echt. De gasten probeerden nog een doorbraak te forceren maar hadden te weinig stootkracht, terwijl Chelsea niet hoefde te forceren gezien zijn voorsprong van vijf punten op City. Dat het hoogtepunt van de tweede helft de invalbeurt van Lampard was in de 77ste minuut, was veelzeggend.