Chelsea herpakt zich tegen Portsmouth

Chelsea heeft zijn slechte minireeks, die de jacht op de titel leek te gaan frustreren, een halt toegeroepen. Met aanvankelijk de nodige moeite en zonder veel franje werd Portsmouth uiteindelijk ruim geklopt (3-0)

Na de 4-2 nederlaag tegen Charlton Athletic had Chelsea-coach Claudio Ranieri mede door blessures zijn formatie op vijf plaatsen gewijzigd. Onder andere Jerrel Hasselbaink werd het slachtoffer. Maar de wisselingen ten spijt, in de eerste helft hield Portsmouth stand tegen een weinig overtuigend Chelsea. Keeper Harald Wapenaar werd weinig op de proef gesteld.

Chelsea, dat drie van de laatste vier officiële duels had verloren, buitte na rust het overwicht wel uit. Het bevrijdende doelpunt kwam van de voet van Wayne Bridge (foto). De linksback brak in de 65-ste minuut met zijn eerste competitietreffer in dienst van Chelsea de ban. Een kwartier voor het einde bezegelde Frank Lampard het lot van Portsmouth (2-0). Geremi maakte acht minuten voor het einde de derde Chelsea-goal.