Chelsea heerst in Londen, Atlético nog steeds ongeslagen

Reacties

De laatste return in de halve finale van de Champions League dient zich aan. Voetbal International komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar het duel tussen Chelsea en Atlético Madrid van woensdag (aftrap 20.45 uur).

Chelsea heerst in Londen, Atlético nog steeds ongeslagen

CHELSEA

● Chelsea presteert ijzersterk in Londen. Van de vijf Champions League-duels dit seizoen op Stamford Bridge werden er vier gewonnen en slaagde alleen FC Basel erin om drie punten mee naar huis te nemen. In de Premier League heersen de Londenaren ook in eigen huis. Van de achttien competitieduels werden er deze jaargang vijftien gewonnen en slechts één verloren.

● Spaanse clubs hebben het doorgaans zwaar op Stamford Bridge. In Europees verband wist alleen Barcelona in het verleden te winnen op bezoek bij Chelsea. Van de resterende dertien Europese duels wonnen The Blues er acht en werden er vijf gelijk gespeeld.

José Mourinho.
José Mourinho.

● Chelsea-manager José Mourinho staat voor de achtste keer in de halve finale van de Champions League, een absoluut record voor een trainer. Van de zeven eerdere halve finales overleefde de Portugese oefenmeester er slechts twee. Vijf keer betekende de laatste vier het eindstation voor hem (drie keer met Real Madrid en twee keer met Chelsea).

● Chelsea bereikte vijf keer eerder de halve finale van de Champions League. Bij al die seizoenen verloren de Londenaren niet één keer in eigen huis (W2, G3). Echter, Chelsea bereikte in die vijf halve finales twee keer de eindstrijd van het miljoenenbal. In 2007/08 gingen The Blues na verlenging door ten koste van Liverpool, vier jaar later troefden ze Barcelona af op weg naar de eindzege.

ATLÉTICO MADRID

● Atlético Madrid is allerminst gelukkig wanneer het in Engeland aan de bak moet. De Madrilenen speelden in het verleden acht keer in het Verenigd Koninkrijk. Alleen Leicester City werd verslagen in Europees verband. In het seizoen 1997/98 was Atlético Madrid met 2-0 te sterk in het toernooi om de UEFA Cup. Verder verloor de Spaanse topclub drie duels in Engeland, terwijl er vier wedstrijden eindigden in een remise.

Diego Costa
Diego Costa

● De sterke formatie van trainer Diego Simeone is als enige nog ongeslagen in dit Champions League-seizoen. Los Colchoneros wonnen acht van hun elf Europese wedstrijden van deze jaargang en speelden er drie gelijk: dat gebeurde thuis tegen Chelsea (0-0), op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg (1-1) in de groepsfase en uit tegen Barcelona (1-1) in de kwartfinale.

● Atlético Madrid-aanvaller Diego Costa was deze jaargang al goed voor 35 doelpunten in 48 officiële duels. Zeven daarvan maakte hij in deze CL-jaargang (in zeven wedstrijden), waarmee hij de vierde plaats op de topscorerslijst bezet achter Cristiano Ronaldo (16 goals), Zlatan Ibrahimovic (10) en Lionel Messi (8). Een eventuele achtste CL-treffer van Costa kan weleens doorslaggevend zijn gezien de 0-0 van vorige week in Madrid.

● Doelman Thibaut Courtois incasseerde in de voorgaande vijf Champions League-wedstrijden op vreemde bodem hooguit één treffer per keer. Twee keer hield de Belg zijn doel schoon, terwijl hij op bezoek bij FC Porto, Zenit Sint-Petersburg en Barcelona een keer werd gepasseerd. De huurling van Chelsea hield dit seizoen in 19 van de 30 officiële thuiswedstrijden zijn doel schoon. De indrukwekkende doelcijfers in die 30 duels luiden 67 doelpunten vóór en slechts 15 tegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.