Chelsea heeft moeite met Bristol, Liverpool met gemak door

Chelsea en Liverpool hebben de derde ronde in het toernooi om de League Cup bereikt. Ook Swansea City, waar ex-Ajacied Mike van der Hoorn zijn debuut maakte, bereikte de volgende ronde.

Chelsea - Bristol Rovers 3-2
Chelsea had behoorlijk wat moeite met Bristol Rovers. De Londenaren wonnen met 3-2 van de club uit de League One, het derde niveau van Engeland. De van Olympique Marseille overgekomen Michy Batshuayi maakte bij zijn eerste basisplaats voor The Blues direct twee treffers. De Belgische spits was zaterdag als invaller al verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Watford.

Manager Antonio Conte spaarde onder anderen Diego Costa, John Terry en Eden Hazard voor het duel in het League Cup-toernooi. De laatste twee kwamen na rust nog wel als invaller het veld in. Batshuayi en Victor Moses zorgden in de eerste helft in korte tijd voor een 2-0 voorsprong, maar Peter Hartley bracht even later de bezoekers verrassend terug in de wedstrijd. Nog voor rust verdubbelde Batshuayi de marge: 3-1.

Vroeg in de tweede helft benutte Ellis Harrison een penalty voor de bezoekers, maar Bristol kwam daarna niet verder dan 3-2. Chelsea, dat na zeges op West Ham United (2-1) en Watford (1-2) nog foutloos is in de Premier League, neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Burnley.

Burton Albion - Liverpool 0-5
Liverpool had weinig moeite op bezoek bij Championship-club Burton Albion. In de eerste helft zorgden Divock Origi en Roberto Firmino voor een 0-2 voorsprong. Na rust liepen The Reds via een eigen goal van Burton-verdediger Tom Naylor en twee treffers van de ingevallen Daniel Sturridge uit naar 0-5. Georginio Wijnaldum verving halverwege de tweede helft Adam Lallana.

De ploeg van manager Jürgen Klopp ging afgelopen weekend nog onderuit in het uitduel met Burnley (2-0). Zaterdag is Tottenham Hotspur de tegenstander.

Peterborough United - Swansea City 1-3
Swansea City besliste de wedstrijd al in de eerste helft op bezoek bij Peterborough United. Jay Fulton en Oliver McBurnie (2) zorgden voor een 0-3 ruststand. De thuisploeg deed een kwartier voor tijd nog wel iets terug via de Portugees Leonardo Da Silva Lopes, maar daar bleef het bij.

Bij Swansea maakte de van Ajax overgekomen Van der Hoorn zijn officiële debuut, nadat hij in de eerste twee Premier League-wedstrijden negentig minuten op de bank zat. De verdediger speelde de hele wedstrijd. Leroy Fer viel tien minuten voor tijd in voor Leon Britton.

Klik hier voor de overige uitslagen in het League Cup-toernooi.