Chelsea haalt uit bij Stoke City, punt voor Jol en Fulham

Chelsea kende een vrij gemakkelijke middag op bezoek bij Stoke City. De ploeg van manager Rafael Benítez won met grote cijfers van de middenmoter. Jonathan Walters was bij Stoke de grote schlemiel. Everton en Swansea kwamen niet tot scoren tegen elkaar, terwijl Fulham-manager Martin Jol weer een puntje wist te sprokkelen.

Stoke – Chelsea 0-4De bezoekers hadden de controle over het duel, maar waren niet van plan om overhaast de aanval te zoeken. Met het nodige geluk kon Chelsea gaan rusten met een voorsprong. Jonathan Walters passeerde onbedoeld zijn eigen doelman Asmir Begovic met een rake kopbal.

Chelsea, met John Terry, Fernando Torres en de jonge Nederlander Nathan Aké op de bank, kon vervolgens na rust uitlopen. Opnieuw was Walters de schlemiel. De aanvallende middenvelder van Stoke maakte een verschrikkelijke middag mee door na een uur ook de 0-2 achter Begovic te koppen.

Het verzet van Stoke was daarmee gebroken. Enkele minuten later kregen de Londenaren een strafschop, die Frank Lampard (foto onder) koelbloedig afrondde. Een kwartier voor tijd zorgde Eden Hazard voor het slotakkoord. Terry en Torres vielen kort voor tijd in. Kort voor tijd miste Walters tot overmaat van ramp ook nog een penalty.

De supporters van Stoke moesten voor het eerst sinds 4 februari 2012 toezien hoe de ploeg weer eens verloor in eigen huis. Het was meteen de grootste thuisnederlaag ooit in de Premier League. Chelsea blijft derde en heeft 41 punten, Stoke staat in de middenmoot. Everton – Swansea City 0-0Swansea City en Everton kwamen zaterdag op Goodison Park niet tot scoren. Everton, waar de Nederlander John Heitinga niet in de wedstrijdselectie zat, incasseerde hierdoor de eerste verliespunten in 2013 (Everton won 2 januari met 2-1 van Newcastle United).

In het elftal van trainer Michael Laudrup stonden de Nederlanders Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Kemy Augustien in de basis en kwam Jonathan de Guzman de tweede helft in het veld.

The Swans staan na dit gelijke spel op de negende plaats in Engeland met dertig punten uit 22 wedstrijden. Everton behaalde uit hetzelfde aantal wedstrijden 37 punten en bezet daarmee de vijfde plaats In de Premier League.

Fulham – Wigan Athletic 1-1Manager Martin Jol liet eerder weten dat dit de maand moest zijn dat de punten bij elkaar geraapt moesten worden door Fulham. De thuisploeg was goed op weg toen Giorgios Karagounis (foto onder) na ruim twintig minuten de ban brak namens de Londenaren. Uiteindelijk hielden de manschappen van Jol echter geen stand. Wigan kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte dankzij Franco Di Santo, die de eindstand op 1-1 bepaalde.

Fulham blijft laag in de middenmoot hangen met 25 punten. Wigan Athletic staat er beroerder voor met negentien punten en blijft in degradatiegevaar.

Reading – West Bromwich Albion 3-2West Bromwich Albion heeft op bezoek bij Reading een zeker lijkende overwinning in de slotfase uit handen gegeven. Door twee goals van Romelu Lukaku stond WBA tien minuten voor tijd nog met 2-0 voor, maar Reading pakte nog het volle pond door doelpunten van Jimmy Kebe, Adam Le Fondre en Pavel Pogrebnyak.

Door de overwinning stijgt Reading met zestien punten naar de negentiende plaats en is QPR ondanks het behaalde punt tegen Tottenham weer hekkensluiter. WBA geeft aansluiting met de subtop uit handen. De achterstand op nummer vijf Everton is vier punten.

Norwich City – Newcastle United 0-0

Doelman Tim Krul en middenvelder Vurnon Anita hebben met Newcastle United op bezoek bij Norich City het eerste punt in uitwedstrijden sinds 4 november bemachtigd. Destijds speelden The Magpies met 1-1 gelijk tegen Liverpool.

Newcastle schiet gezien de zestiende plaats echter weinig op met het punt. Southampton pikte de vijftiende plaats in door een 1-0 overwinning tegen Aston Villa.

Overige uitslagenAston Villa – Southampton 0-1Sunderland – West Ham United 3-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.