Chelsea en City stellen teleur bij het debuut van Benítez

Rafael Benítez heeft zijn debuut als interim-manager van Chelsea niet kunnen opluisteren met een overwinning. Het thuisduel met Manchester City eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Verderop in Londen maakte Tottenham Hotspur wél indruk tegen West Ham United.

Chelsea - Manchester City 0-0De topper in de Premier League tussen nummer drie Chelsea en koploper Manchester City stond vooral in het teken van de trainerswissel, die afgelopen week plaatsvond op Stamford Bridge. Amper vijf maanden nadat hij de Champions League had gewonnen als interim-manager van Chelsea, werd Roberto Di Matteo op straat gezet vanwege de dreigende uitschakeling in het miljoenenbal.

Een dag na de 3-0 nederlaag bij Juventus werd Di Matteo ontslagen door clubeigenaar Roman Abramovich, die Benítez aanstelde als zijn (tijdelijke) opvolger. De Spanjaard werkte eerder bij Liverpool succesvol samen met spits Fernando Torres, die bij Chelsea het net zo moeilijk wist te vinden. Alle ogen waren dan ook gericht op Benítez en Torres (op foto links) in de topper tegen City. <br /><br /> Tijdens de hele wedstrijd protesteerden fans van Chelsea tegen het besluit van eigenaar Abramovich en dat kwam het spel van de thuisclub niet ten goede. Voor rust moest de club uit Londen het initiatief laten aan de bezoekers uit Manchester, die echter niet verder kwamen dan twee kopkansen. David Silva kopte rakelings over, terwijl Sergio Agüero schrok van zijn kans en op doelman Petr Cech stuitte.

In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden voor Chelsea, dat daarbij hulp kreeg van Matija Nastasic. City-doelman Joe Hart kon echter nog ingrijpen nadat de Servische verdediger bijna een voorzet van Ashley Cole in zijn eigen doel werkte. Ook stichtte Ramires gevaar met een schot dat net over vloog. Aan de andere kant kregen Edin Dzeko en zijn vervanger Carlos Tévez kansjes.

Het bleef uiteindelijk 0-0, dat een terechte uitslag was voor een wedstrijd die geen winnaar verdiende. De club die het meest blij was met dit gelijkspel is Manchester United, dat door de puntendeling in Londen de eerste plaats overneemt van stadsgenoot City.

Tottenham Hotspur - West Ham United 3-1Na drie nederlagen op rij in de Premier League begon Tottenham Hotspur uitstekend aan de stadsderby tegen West Ham United. Binnen een kwartier schoot Jermain Defoe een keer naast en een keer in de handen van doelman Jussi Jääskeläinen, terwijl Gareth Bale de onderkant van de lat raakte.

De Welshman was de grote uitblinker op White Hart Lane, maar had geen geluk in de afronding. Op slag van rust was het Defoe die The Spurs op een verdiende voorsprong zette. De aanvaller schudde Winston Reid af, hield Mark Noble achter zich en schoot binnen.

Na een klein uur besliste Bale de wedstrijd in het voordeel van Tottenham, na een slimme pass van Clint Dempsey over de West Ham-verdediging. En in de 64ste minuut maakte Defoe er zelfs nog 3-0 van na uitstekend voorbereidend werk van rechtsbuiten Aaron Lennon. Het slotakkoord was in de 82ste minuut voor Andy Carroll, die de eer redde namens de bezoekers door de 3-1 in te koppen.

Tottenham Hotspur stijgt door de eenvoudige thuiszege naar de zevende plaats, met twintig punten uit dertien duels. De ploeg van manager André Villas-Boas passeert Arsenal en West Ham United. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.