Chelsea en Arsenal vrezen schorsingen

Chelsea en Arsenal houden rekening met schorsingen voor belangrijke spelers na de vechtpartij tijdens de finale om de League Cup.

Chelsea en Arsenal vrezen schorsingen

Tijdens de finale in het Millennium Stadium in Cardiff kregen Emmanuel Adebayor en Kolo Touré (beiden Arsenal) en John Obi Mikel (Chelsea) een rode kaart voor het maken van slaande bewegingen. Frank Lampard (Chelsea) en Cesc Fabregas (Arsenal) kregen een waarschuwing.

Voor die rode kaarten kan het drietal voor drie wedstrijden worden geschorst. Mikel loopt zelfs kans op een schorsing van vier duels, omdat hij dit seizoen al eerder werd gestraft voor een soortgelijke overtreding.

Arsenal en Chelsea hebben tegen de rode kaarten van Adebayor (die aanvankelijk het veld weigerde te verlaten) en Mikel beroep aangetekend bij de Engelse voetbalbond (FA). Volgens Arsenal ging het om een andere speler dan Adebayor, namelijk Emmanuel Eboué, die Wayne Bridge sloeg. Adebayor was overigens wel bij het incident betrokken en wordt om die reden mogelijk ook bestraft.

Bij bestudering van de televisiebeelden werd vastgesteld dat ook Didier Drogba en Mickaël Essien tijdens de massale vechtpartij van de League Cup-finale tegenstanders hebben geslagen. Essien sloeg Denilson in het gezicht, terwijl Drogba het achterhoofd van Fabregas bewerkte.

Scheidsrechtersbaas Keith Hackett heeft er bij de FA op aangedrongen maatregelen te nemen tegen al het geweld tijdens Chelsea-Arsenal en prees het kordate optreden van arbiter Howard Webb, hoewel die het slaan van Essien en Drogba niet had geconstateerd.

Dinsdag buigt de Disciplinary Commission van de FA zich over de bovengenoemde zaak. Het is aannemelijk dat Drogba en Essien evenzeer voor drie wedstrijden zullen worden geschorst.

Dat zou Chelsea in de titelrace bijzonder slecht uitkomen. Ook Arsenal wordt met het wegvallen van Touré, Eboué en mogelijk ook Adebayor ernstig getroffen, omdat ook de geblesseerde Robin van Persie voorlopig nog ontbreekt.

Bekijk hier al onze video's