Chelsea dieper in misère door bekerverlies na strafschoppen

Chelsea heeft een uitschakeling in het League Cup-toernooi niet kunnen voorkomen. In de slotminuut maakte Chelsea gelijk tegen Stoke City, maar tegen tien man ging het via de verlenging en strafschoppen alsnog mis voor The Blues.

Stoke City* - Chelsea 1-1
Chelsea presteert dit seizoen bijzonder slecht in de Premier League en ook in de achtste finale van het toernooi om de League Cup is het tegen Stoke City misgegaan voor de titelverdediger.

Stoke, waar Ibrahim Afellay 74 minuten meespeelde, nam in de 52ste minuut de leiding. De centrumverdedigers van Chelsea reageerden niet alert op het moment dat Jonathan Walters de bal kreeg aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. De Stoke-aanvaller kon daardoor draaien en hij deponeerde vervolgens de bal in de bovenhoek: 1-0.

Door het inbrengen van onder meer Bertrand Traore (ex-Vitesse) poogde Chelsea-manager José Mourinho in de slotfase het tij te keren. Het waren echter twee andere invallers die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd beslissend waren. Loïc Rémy maakte uit een corner de bevrijdende 1-1 en vanwege een overtreding op Kenedy kreeg Phil Bardsley zijn tweede gele kaart.

Invaller Loïc Rémy leek met een treffer diep in blessuretijd nog een heldenrol op zich te kunnen nemen, maar de Franse aanvaller van Chelsea moest in de strafschoppenserie het hoofd buigen voor Stoke City.

Dat betekende dat Stoke, waar Erik Pieters en Marco van Ginkel ontbraken, in de verlenging door moest met tien man. Mede door enkele reflexen van Jack Butland slaagde Chelsea er desondanks niet in om het verschil te maken, dus moesten penalty's uitkomst bieden. Eden Hazard miste de beslissende vijfde strafschop, door opnieuw een knappe redding van Butland.

Hierdoor krijgt Chelsea vier dagen na de 2-1 nederlaag tegen West Ham United opnieuw een flinke tegenvaller te verwerken. De regerend kampioen staat op een teleurstellende vijftiende positie in de Premier League, waardoor de speculaties over de toekomst van Mourinho alleen maar toenemen.

Hull City* - Leicester City 1-1
Bij de bekerwedstrijd tussen Hull City, de nummer twee van het Championship, en Leicester City zat het venijn in de staart. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet tot scoren, waarna invaller Riyad Mahrez Leicester in de honderdste minuut de zege leek te bezorgen. Binnen vijf minuten maakte Abel Hernández alweer gelijk, waardoor strafschoppen volgden. Aangezien Mahrez als enige miste, werd de verrassende nummer vijf van de Premier League uitgeschakeld.