Chelsea bekert verder dankzij Anelka en Sturridge

In de vierde ronde van het FA Cup-toernooi boekte Chelsea een uitoverwinning op Preston North End. Reading schakelde opnieuw een club uit de Premier League uit.

Preston North End-Chelsea 0-2Chelsea-coach Carlo Ancelotti bracht niet zijn sterkste elftal binnen de lijnen. Onder anderen doelman Hilario en verdediger Alex begonnen in de basis. Nicolas Anelka opende de score in de 37ste minuut. Het schot van de Fransman verdween door de benen van verdediger Sean St. Ledger en via het lichaam van doelman Andy Lonergan in het doel. Vlak na rust verzilverde Daniel Sturridge (foto) een rebound en was de wedstrijd al gespeeld: 0-2.

Reading-Burnley 1-0Reading had in een replay van de derde ronde verrassend Liverpool uitgeschakeld. In de vierde ronde moest Burnley er aan geloven. In de beginfase miste Grzegorz Rasiak al een aantal goede kansen voor de thuisclub, die daarna dank verschuldigd was aan doelman Adam Federici. Beide ploegen leken op een 0-0 en een replay af te stevenen, maar in de 87ste minuut bezorgde Gylfi Sigurdsson Reading de winst door een voorzet van Andy Griffin tot doelpunt te promoveren.