Chelsea behoudt overtuigend de leiding in Premier League

Door de 3-1 zege van Manchester United op Tottenham Hotspur van zaterdag wist Chelsea dat het moest winnen van Stoke City om koploper te blijven in de Engelse Premier League. Daarin slaagde de ploeg glansrijk en met Salomon Kalou als uitblinker werden de bezoekers met 7-0 naar huis gespeeld.

Coach Carlo Ancelotti had zijn team, deels door blessures gdwongen, op vijf posities gewijzigd ten opzichte van het 2-1 verlies tegen Tottenham vorige week. Ashley Cole keerde terug en verving Yuri Zhirkov. Branislav Ivanovic verving de geschorste John Terry, Nicolas Anelka kreeg de voorkeur boven Joe Cole en de geblesseerde Jon Obi Mikel en de plots ziek geworden Deco hadden Michael Ballack en Kalou als vervangers.

Nadat Didier Drogba twee kansen onbenut had gelaten, kwam Chelsea na 24 minuten op voorsprong. Na uitstekend werk van Drogba kon Kalou de 1-0 op het scorebord koppen. Zeven minuten later tekende Kalou voor zijn tweede. Een pegel van Frank Lampard kon niet gecontroleerd worden door Stoke-goalie Thomas Sørensen. De oud-Feyenoorder was er als eerste bij om de rebound binnen te werken. Bij die actie raakte de Deense goalie geblesseerd en werd vervangen door Asmir Begovic.

Nog voor rust kwam Chelsea volledig terecht op 3-0. De manier waarop was echter discutabel, Robert Huth maakte een overtreding op Kalou, maar de aanvaller wachtte lang genoeg met vallen tot hij in het strafschopgebied was. Scheidsrechter Steve Bennett trapte erin en Lampard schoot de strafschop, zoals altijd, gedecideerd binnen.

Na rust gingen de Londenaren onverdroten voort met uitstekend spelen en vervolgde de jacht naar meer doelpunten. In de 68ste minuut lukte dat. Kalou kon zijn derde, in twee pogingen, maken na een pass van Lampard. Ruim tien minuten later zorgde Lampard fraai voor de 5-0. Kort daarop was het Daniel Sturridge die fraai afrondde.

Vlak voor tijd was het slotakkoord voor Florent Malouda die de 7-0 aantekende. Chelsea behoudt door de riante zege een punt voorsprong op Manchester United. Zaterdag 1 mei moet de ploeg van Ancelotti bij Liverpool en op de laatste speeldag (9 mei) ontvangt Chelsea Wigan Athletic.