Chelsea behoudt derde plek door afslaan aanval Spurs

Chelsea heeft in de Premier League een directe aanval van concurrent Tottenham Hotspur afgeslagen. Op Stamford Bridge eindigde het duel met Spurs in een 2-2 gelijkspel, waardoor de strijd om het derde Champions League-ticket nog ongemeen spannend is. Nummer twee Manchester City is al wel zeker van de tweede plaats en het startbewijs voor het miljoenenbal.

Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een doorgekopte bal van Gary Cahill werd door Oscar bij de tweede paal binnengekopt. Tottenham, dat sinds 17 maart al ongeslagen is in competitieverband, sloeg in de 26ste minuut terug.

Met een fenomenaal geplaatste bal van Emmanuel Adebayor, die een van de uitblinkers was, kwam er een 1-1 tussenstand op het scorebord. De goal was bovendien het slotstuk van een fraaie solo. De Togolees kreeg de bal aangespeeld van Lewis Holtby en legde het speeltuig met veel gevoel in de verre hoek.

Nog voor rust kwam Chelsea opnieuw op voorsprong. Een technisch hoogstandje van aanvaller Fernando Torres, die de laatste weken steeds beter begint te presteren, was het begin van de nieuwe voorsprong van Chelsea. De Spanjaard legde de bal af op Ramires, die met een puntertje voor de 2-1 zorgde (foto).

Een kleine twintig minuten voor tijd werd Eden Hazard gewisseld voor Moses. De Belg behoorde tot een van de spelmakers en kreeg bij zijn aftocht een staande ovatie. Zonder zijn inbreng kwam Chelsea echter een stuk minder creatief over.

Tottenham begon daarentegen wél creatiever te voetballen en bleef zoeken naar de gelijkmaker. In de tachtigste minuut trok Gylfi Sigurdsson de stand met een geplaatste bal in de verre hoek gelijk: 2-2. Adebayor was met een fraaie hakbal de aangever.

Chelsea blijft door het gelijkspel op de derde plaats staan, terwijl Tottenham nog steeds de vijfde positie bezet. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten met nog twee duels te gaan. Arsenal staat tussen de twee Londense clubs in met een punt meer dan Spurs. Zowel Tottenham, Arsenal als Chelsea mag zodoende hopen op het derde starbewijs voor de dans der miljoenen, al heeft Chelsea nog steeds de beste papieren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.