Chelsea ageert tegen 'disproportionele' straf FIFA

De uitspraak van de FIFA in de zaak Gaël Kakuta heeft tot een scherpe reactie van Chelsea geleid. De Londense club zal het uiterste doen de straf van tafel te krijgen.

Chelsea ageert tegen 'disproportionele' straf FIFA

Chelsea mag vanwege ongeoorloofd gedrag in de transfer van Kakuta (foto) de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken, zo oordeelde de tuchtcommissie van de FIFA na een klacht van RC Lens. Bovendien is de speler veroordeeld tot het betalen van 780 duizend euro, waarvan een deel voor rekening komt van Chelsea.

'Chelsea zal er alles aan doen het besluit van de FIFA aan te vechten', luidt de strijdvaardige verklaring van de Londense club. 'De sancties zijn zonder precedent en totaal disproportioneel gezien de beschuldiging en de opgelegde financiële straf.'

De Londense club onthoudt zich verder van commentaar en komt met een meer uitgebreide reactie als de volledige onderbouwing van deze 'buitengewoon arbitraire beslissing' is op papier ontvangen.

De FIFA straft Chelsea naar aanleiding van de transfer van Kakuta, die in de zomer van 2007 overkwam van RC Lens. De club uit Londen zou de middenvelder hebben aangemoedigd zijn contract in Frankrijk te verbreken, zodat deze in Engeland kon voetballen.

Bekijk hier al onze video's