Charlton laat Di Canio naar Lazio gaan

'Dit is waarschijnlijk de moeilijkste beslissing die ik heb moeten nemen in mijn loopbaan, en ik kan verder alleen mijn excuses aanbieden aan Alan Curbishley en de supporters van Charlton.'

Charlton laat Di Canio naar Lazio gaan

Paolo Di Canio en Charlton Athletic besloten na uitgebreid overleg het contract van de Italiaan per direct te ontbinden, zodat de 36-jarige aanvaller kan tekenen bij Lazio Roma. Eerder deze zomer had Di Canio nog zijn handtekening gezet onder een nieuwe eenjarige verbintenis bij Charlton. Als tegenprestatie zal Lazio in de zomer van 2005 een oefenduel spelen op The Valley.

'In de laatste weken werd het mij duidelijk hoe graag mijn familie in Rome wil blijven. Dit, gepaard met het feit dat Lazio mij een contract heeft aangeboden, heeft mij ervan overtuigd dat dit het juiste tijdstip is om terug te keren naar Rome', verduidelijkte Di Canio zijn beslissing op de website van Charlton.

Di Canio arriveerde vorige zomer bij The Addicks nadat hij met zijn vorige club West Ham United was gedegradeerd. Hij kwam 31 keer in actie en scoorde vier keer. Waarschijnlijk zal Lazio, de club waar hij zijn loopbaan begon en waarvan hij fervent aanhanger was, hem woensdag presenteren.

Bekijk hier al onze video's