Charleroi brengt Genk nieuwe thuisnederlaag toe

RC Genk stelt het geduld van de eigen aanhang op de proef. Charleroi was de tweede ploeg die de Crystal Arena als winnaar verliet (1-2).

Na twee remises en één nederlaag wilde RC Genk ten koste van Charleroi een einde maken aan de teleurstellende thuisscore. Na ruim een half uur zette Daniel Tözsér de ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck op het goede spoor. De Hongaar was attent nadat een strafschop van Elyaniv Barda was gekeerd.

Vier minuten voor rust tekende zich een nieuwe tegenvaller voor Genk zich af. Charleroi kwam dankzij Grègory Christ langszij om diep in de tweede helft zelfs de overwinning te claimen. Geoffrey Mujangi Bia gaf met zijn winnende schot het slordig spelende RC Genk een nieuwe tik op de vingers.