Charisteas debuteert, scoort en valt uit

Ajax won zaterdagmiddag met 5-0 van Spakenburg. John Heitinga scoorde twee keer en Ryan Babel en Yannis Anastasiou maakten ieder één doelpunt tegen de zaterdagamateurs. Ook aanwinst Angelos Charisteas pikte een goal mee: zijn eerste als Ajacied.

Charisteas debuteert, scoort en valt uit

Anastasiou en Babel begonnen in de basis, met Babel als rechtsbuiten. Charisteas startte op de bank. John Heitinga, die de laatste weken amper in actie kwam, kreeg een rol als verdedigende middenvelder door de absentie van Tomás Galásek.

'Hij heeft hier vaker gespeeld, ook toen hij na zijn blessure zijn rentree maakte in de thuiswedstrijd tegen Volendam. En ik ben tevreden over het centrum Grygera/Escudé', legde coach Ronald Koeman deze keuze uit. Heitinga vierde zijn terugkeer met twee goals.

In de tweede helft (bij een stand van 1-0) kwam Angelos Charisteas in het veld voor Anastasiou, die Ajax op voorsprong had gezet. Harry begon met een fraaie solo, en speelde direct een flink aantal Spakenburgers uit.

Charisteas bekroonde zijn debuut met de 4-0, die hij van dichtbij binnentikte. Het eindsignaal haalde hij niet. Door een schop tegen zijn rechterenkel moest hij geblesseerd van het veld.

Toch was Koeman tevreden: 'De blessure valt mee, maar dit is niet het moment om risico te nemen met hem. Het waren hier moeilijke omstandigheden en je kon wel merken dat Angelos nog aan zijn medespelers moet wennen en andersom. Hij is een andere spits dan we hadden, maar het gaat wel lopen.'

Bekijk hier al onze video's