Chapecoense-overlevenden keren terug naar Brazilië

Reacties

Jackson Follmann en Alan Ruschel keren deze week vanuit Colombia terug naar Brazilië. De gezondheidssituatie van de twee overlevenden van de Chapecoense-vliegramp staat dat toe.

Chapecoense-overlevenden keren terug naar Brazilië

Chapecoense-bestuurder Plínio de Nes bevestigde tegen O Globo dat Follmann en Ruschel hun herstel in eigen land gaan voortzetten. De keeper, bij wie een been moest worden geamputeerd, wordt maandag verwacht in São Paulo om in het gerenommeerde Albert Einstein-ziekenhuis verder te revalideren. Ruschel keert naar verwachting woensdag terug in Chapecó.

Neto, de derde speler van Chapecoense die de ramp overleefde, kan nog niet terug naar Brazilië. De verdediger ligt nog in het ziekenhuis van het Colombiaanse Rio Negro op de afdeling intensive care. Wel ontwaakte hij dit weekend uit zijn coma. Daarbij zou hij direct gevraagd hebben naar de reden van zijn ziekenhuisopname en de uitslag van de finale om de Copa Sudamericana, aangezien hij zich niets meer herinnerde.

De behandelend artsen hebben goede hoop dat de situatie van Neto binnen enkele dagen zodanig is verbeterd dat hij naar een gewone kamer kan. Wel is besloten hem nog niet te vertellen over de vliegtuigramp.

Dossier Chapecoense

Bekijk hier al onze video's