Chapecoense-keeper Danilo postuum geëerd door fans

Reacties

Braziliaanse fans hebben Danilo gekozen tot Speler van het Jaar. De overleden doelman van Chapecoense kreeg bijna de helft van de stemmen.

Chapecoense-keeper Danilo postuum geëerd door fans

Danilo was een van de helden van Chapecoense. Zijn redding in de halve finale tegen het Argentijnse San Lorenzo bracht de Braziliaanse club in de eindstrijd van de Copa Sudamericana. Die finale werd nooit gespeeld door het fatale ongeluk in Colombia.

Danilo was een van de spelers van Chapecoense die eind november het vliegtuigongeluk niet overleefden. Uit zijn naam nam zijn moeder Olaides Padilha maandag de prijs in ontvangst. 'In naam van Chapecoense wil ik iedereen danken voor de steun.' Zij had eerder al de harten van miljoenen veroverd door een journalist te troosten die collega's had verloren bij de vliegramp.

Geen boete
Chapecoense krijgt geen boete voor het missen van de laatste wedstrijd van het seizoen, zoals ook tegenstander Atlético Mineiro een dergelijke sanctie niet krijgt opgelegd. Het Braziliaanse sporttribunaal heeft laten weten dat een economische sanctie – de boete – niet aan de orde is vanwege het unieke karakter van de situatie. Wel verliezen beide teams het laatste duel reglementair met 3-0, maar dat heeft geen gevolgen voor de eindstand.

Bekijk hier al onze video's