Chaotisch Chelsea zwijnt tegen West Bromwich Albion

Met grote moeite heeft Chelsea op Stamford Bridge de eerste zege van het seizoen geboekt. De Londenaren wonnen nipt van West Bromwich Albion (2-1). Nadat de ploeg van manager André Villas-Boas op de eerste speeldag moeizaam uit de startblokken was gekomen tegen Stoke City (0-0), verspeelden The Blues zaterdag bijna weer punten.

Chelsea keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. De defensie van de ploeg oogde niet bepaald solide bij de treffer van Shane Long. Alex verspeelde de bal op kinderlijke wijze en werd vervolgens door - de aanzienlijk minder sterke - Long aan de kant gezet. De aanvaller verschalkte daarna doelman Hilário, de stand-in van de geblesseerde Petr Cech, in de korte hoek.

Terwijl de bezoekers een veerkrachtig Chelsea verwachtten, was het WBA dat de touwtjes in handen had. Bij Chelsea oogde de boel chaotisch. De spelers wekten de indruk alsof ze voor het eerst in het seizoen met elkaar op het veld stonden. Met name de aanvalslinie faalde in elk opzicht.

Vijftig minuten kon WBA de voorsprong vasthouden. Nicolas Anelka trok de stand zeven minuten na rust gelijk. De goal zorgde voor paniek bij de defensie van WBA. Elke bal die richting het strafschopgebied kwam, werd door de verdedigers blind weggeschoten.

Chelsea tankte vertrouwen uit de angst van de bezoekers, wat ondanks het aanhoudend slechte spel resulteerde in de 2-1 van Florent Malouda, die met zijn treffer de hypernerveuze Villas-Boas wat lucht verschafte. Foto: VI Images