Championship nu dichtbij voor teleurstellend Blackburn

De situatie begint voor Blackburn Rovers steeds moedelozer te worden. In Wales was Swansea City met 3-0 te sterk. Hekkensluiter Wolverhampton Wanderers kwam, evenals Queens Park Rangers, niet tot een overwinning.

Swansea City - Blackburn Rovers 3-0Voor degradatiekandidaat Blackburn was een overwinning op Swansea van cruciaal belang. De achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt ook na de nederlaag drie punten, waardoor de Championship steeds dichterbij komt.

Zeven minuten voor het einde van de eerste helft sloegen The Swans toe. Gylfi Sigurdsson opende met een fraai geplaatst schot de score. Nog voor de tweede helft werd de score op 2-0 bepaald, dankzij een goal van Nathan Dyer.

In de tweede helft werd het spel van Blackburn niet bepaald beter. Een eigen doelpunt van Scott Dann, na een weergaloze actie van Scott Sinclair, resulteerde in de laatste goal van de middag.

West Bromwich Albion - Queens Park Rangers 1-0Waar Queens Park Rangers woensdag nog met 3-0 te sterk was voor Swansea, ging het zaterdag teleurstellend onderuit. West Bromwich Albion was met 1-0 te sterk.

Een vroeg doelpunt van Graham Dorrans was genoeg om de overwinning in eigen huis te houden. QPR had na de treffer van Dorrans nog voldoende tijd om zich te herstellen, maar kreeg het niet voor elkaar de gelijkmaker te produceren.

Door de zege staat West Bromwich op een gedeelde elfde plaats. Voor QPR worden het spannende weken; met 31 punten staat de ploeg slechts twee punten voor op een directe degradatieplaats, momenteel in het bezit van Bolton Wanderers.

Overige uitslagSunderland - Wolverhampton Wanderers 0-0 Foto: VI Images