Champions League-held Frei volgt Geis op bij Mainz

Reacties

Om het vertrek van Johannes Geis naar Schalke 04 op te vangen heeft FSV Mainz 05 snel gehandeld. Fabian Frei komt voor een bedrag van tussen de drieënhalf en vijf miljoen euro over van FC Basel, dat afgelopen seizoen nog overwinterde in de Champions League dankzij een prachtige treffer van de 26-jarige middenvelder op Anfield.

Champions League-held Frei volgt Geis op bij Mainz

Door een knal van afstand van Frei speelde de Zwitserse topclub in december met 1-1 gelijk tegen Liverpool, dat daardoor een plek bij de laatste zestien moest laten aan de ploeg van trainer Paulo Sousa. In navolging van de bij Fiorentina aangestelde Portugese coach en verdediger Fabian Schär (1899 Hoffenhenheim) laat ook Frei het St. Jakob-Park achter zich na 253 officiële duels.

De zevenvoudige international van Zwitserland heeft een vierjarig contract getekend bij Mainz, dat de 'technisch begaafde en tactisch sterke' Frei op het oog had mocht de talentvolle Geis inderdaad vertrekken. De middenvelder zelf vindt het geen probleem dat hij met zijn transfer naar de nummer elf van Duitsland Europees voetbal misloopt. 'Want spelen in de Bundesliga voelt voor mij elk weekend als Champions League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.