Champions League-droom Villarreal lijkt uit te gaan komen

Reacties

Door een nipte 1-0 overwinning in eigen huis op Málaga heeft Villarreal de vierde plek in Spanje verstevigd. Daarmee ontpopt de formatie van Marcelino zich meer en meer tot revelatie in de Primera División en lonkt zelfs de Champions League.

Champions League-droom Villarreal lijkt uit te gaan komen

In El Madrigal zorgde Roberto Soldado in de achttiende minuut met een venijnig schot in de lange hoek voor de beslissing. Omdat de thuisploeg die marge vasthield, staat de ploeg van Marcelino (foto) nu al elf punten voor op nummer vijf Sevilla. Die club heeft nog wel een duel tegoed.

Villarreal kan bovendien de topdrie nog enigszins bijbenen. Atlético Madrid, dat ook nog een duel tegoed heeft, staat maar drie punten voor. Real Madrid heeft vijf punten meer. Barcelona is met zes punten voorsprong en twee duels tegoed al verder uit zicht.

Aangezien de vierde plek in Spanje plaatsing voor de voorronde van de Champions League betekent en een plek bij de eerste drie directe kwalificatie, kan Villarreal vriend en vijand dus gaan verrassen. Na de promotie in het seizoen 2013/14 werd de ploeg van succescoach Marcelino zesde en zevende. Prestaties die dit seizoen dus verbeterd zouden kunnen worden. Aan de vorm kan het in ieder geval niet liggen, aangezien de ploeg vanavond voor de elfde keer op rij in de competitie ongeslagen bleef.

En als die goede prestaties doorgezet kunnen worden, lonkt voor Villarreal een rentree op het hoogste Europese podium, waar in het seizoen 2005/06 pas in de halve finale werd verloren van Arsenal. In 2009 reikte El Submarino Amarillo tot de kwartfinale en in het seizoen 2011/12 was de groepsfase het eindstation.

Lees hier een portret van vrijdag over de uitmuntende prestaties van Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.