'Champions League winnen geen obsessie maar motivatie'

Reacties

Trainer Carlo Ancelotti vindt het logisch dat Real Madrid niet als favoriet wordt gezien. In de halve finale van het miljoenenbal treft de Spaanse grootmacht Bayern München. Een affiche dat zijn weerga niet kent.

'Champions League winnen geen obsessie maar motivatie'

Arjen Robben liet dinsdag weten dat Bayern München geen favoriet is in het duel. Volgens Ancelotti ligt dat anders. 'We spelen tegen een erg sterk team. Dat werd een maand geleden al kampioen. Dan is het logisch dat wij niet als favorieten gezien worden', liet hij in aanloop naar het treffen weten.

Na de eerste gewonnen wedstrijd in de kwartfinale, op 2 april tegen Borussia Dortmund (3-0), sprak de Italiaan openlijk over La Decima. 'Daar denken we iedere dag aan', zei de oefenmeester destijds. De laatste drie jaar bereikte Real Madrid de halve finale van de Champions League, maar verder kwam het niet.

Op de persconferentie kwam dat nog ter sprake. 'Als we de finale niet halen, vind ik niet dat je kan spreken van een mislukking. Ik kan echter niet zeggen dat het bereiken van de halve finale een succes is. Onze eerste doelstelling is het bereiken van de finale. We willen die beker liever winnen dan wie dan ook. Het is geen obsessie, maar een motivatie.'

Xabi Alonso
Madrid-middenvelder Xabi Alonso wil vooral niet aan de wedstrijden tegen Der Rekordmeister van twee jaar geleden denken. Destijds was Bayern München te sterk voor de Madrilenen. Nadat beide teams met 2-1 van elkaar wonnen, besliste Der Rekordmeister  het treffen in de penaltyreeks dankzij twee reddingen van doelman Manuel Neuer.

'De omstandigheden waren toen anders, dus daar hebben we niet aan teruggedacht', zei Alonso dinsdagmiddag. 'Bayern is een fantastische tegenstander, maar wij steken in een goede vorm en ik denk dat geen van beide teams favoriet is. De laatste drie jaar haalden we de halve finale, nu willen we graag de stap naar de finale maken.'

De wedstrijd wordt woensdagavond om 20.45 uur gespeeld in stadion Santiago Bernabéu in Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.