Champions League van start: krakers op het menu

Reacties

Een kleine vier maanden nadat Real Madrid in Lissabon de 22ste editie van de Champions League op zijn naam schreef, gaat het lucratieve en prestigieuze toernooi weer van start. Een overzicht van de eerste speelronde, van dinsdag en woensdag.

Champions League van start: krakers op het menu

Dinsdagavond wordt in de Poules A tot en met D afgetrapt. Juventus zal het in Poule A opnemen tegen debutant Malmö FF en verliezend finalist Atlético Madrid reist naar Griekenland voor Olympiakos Piraeus.

In Groep B keert Liverpool terug op het hoogste niveau. Debutant Ludogorets, samen met Malmö FF de enige ploeg die nieuw is in de Champions League, is de opponent. Real begint in dezelfde poule tegen FC Basel. Als hij speelt kan Ronaldo ook weer proberen zijn naam te vestigen. Vorig seizoen was hij met zeventien goals, een recordaantal, van levensbelang bij het binnenslepen van La Decima voor Real.

Ronaldo kan in de groepsfase dus ook de jacht op Raúl weer inzetten. Voormalig Real Madrid- en Schalke 04-spits Raúl voert nog altijd de eeuwige topscorerslijst aan met 71 treffers, voor de gedeelde nummers twee Lionel Messi en Cristiano Ronaldo (67 goals).

In Groep C staan de duels AS Monaco-Bayer Leverkusen en Benfica - Zenit Sint-Petersburg vanavond op het menu. In Groep D is het treffen tussen Borussia Dortmund en Arsenal een kraker van jewelste en opent Wesley Sneijder met Galatasaray tegen Anderlecht.

Woensdagavond
Een dag na de officiële aftrap van de groepsfase is het de beurt aan Ajax. De Amsterdammers vormen de enige Nederlandse troef en nemen het op tegen Paris Saint-Germain, waar Maxwell, Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic dus zullen terugkeren in De Arena. Barcelona neemt het in Groep F op tegen APOEL Nicosia. Door de uitschakeling van Feyenoord is Ajax opnieuw de enige Nederlandse club in de Champions League. Dat is al zo sinds het seizoen 2010/11, toen was ons land met Ajax en Twente voor het laatst met twee deelnemers van de partij in de poulefase.

In Groep E staat eveneens een topduel op de rol: Manchester City begint aan de nieuwe editie op bezoek bij niemand minder dan Bayern München. AS Roma - CSKA Moskou is het andere duel.

In Groep G wacht Klaas-Jan Huntelaar een uitduel met Chelsea en is NK Maribor-Sporting Lissabon het andere duel. In de laatste poule neemt FC Porto het op tegen BATE Borisov en krijgt Athletic de Bilbao bezoek van Shakhtar Donetsk.

Macht
De 32 ploegen zijn afkomstig uit in totaal achttien landen. Duidelijk is de macht van de grote landen: Spanje, Engeland en Duitsland zijn met vier teams vertegenwoordigd. Portugal is het enige land met drie deelnemers, terwijl Italië, Frankrijk en Rusland nog twee ijzers in het vuur hebben. Oekraïne, Zwitserland, Griekenland, Nederland, Turkije, België, Cyprus, Wit-Rusland, Bulgarije, Slovenië en Zweden hebben allemaal één deelnemer. De finale van het nieuwe Champions League-seizoen is op 6 juni. De eindstrijd wordt gespeeld in het Olympiastadion van Berlijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.