Champions League uit zicht voor Liverpool na remise bij WBA

Reacties

Liverpool blijft maar punten morsen in de Premier League. Na de recente nederlagen in de toppers tegen Manchester United (1-2) en Arsenal (4-1) volgde zaterdagmiddag een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij West Bromwich Albion. Europa League lijkt daardoor het hoogst haalbare voor de nummer twee van vorig seizoen.

Champions League uit zicht voor Liverpool na remise bij WBA

Liverpool had bij een overwinning op The Hawthorns afstand kunnen nemen van Southampton en Tottenham Hotspur, die eerder vandaag gelijkspeelden (2-2). In plaats daarvan liet het op bezoek bij WBA voor de derde keer in de laatste vier duels punten liggen. Daardoor blijft het ongemeen spannend in de strijd om de Europa League-tickets.

Ook Steven Gerrard kon The Reds in zijn vijfhonderdste Premier League-wedstrijd niet naar grote hoogte doen stijgen. De kansen voor de ploeg van manager Brendan Rodgers waren spaarzaam. Juist daarom had Jordan Henderson (foto) móéten scoren toen de rebound na een schot van Philippe Coutinho voor zijn voeten viel. De beoogde opvolger van Gerrard deed dat niet, terwijl Jordon Ibe de paal raakte.

Omdat ook West Brom de kansen die het kreeg niet benutte, bleef het bij 0-0. Liverpool is nog wel vijfde, maar heeft evenveel punten als Tottenham en slechts één meer dan Southampton. Bovendien is de vierde plaats, goed voor de voorronden van de Champions League, nog altijd ver uit zicht. Manchester City heeft zes punten meer.

En dat is een flinke streep door de rekening voor de CL-winnaar van 2005. Tot aan de verliespartijen in de toppers tegen United en Arsenal was Liverpool bezig aan een imposante reeks, met acht zeges en twee gelijke spelen in tien duels. Die inhaalrace blijkt nu weinig waard, tenzij er in de laatst vijf speelronden nog rare dingen gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.