Champions League, Super Cup en record voor Sevilla

Reacties

Door Dnjepr Dnjepropetrovsk in de Europa League-finale te verslaan, heeft Sevilla niet alleen de winst van het vorige seizoen geprolongeerd. De Spaanse club plaatste zich óók direct voor de groepsfase van de Champions League van het seizoen 2015/16.

Champions League, Super Cup en record voor Sevilla

Voor het eerst kwalificeert de Europa League-winnaar zich dit seizoen voor de lucratieve en prestigieuze Champions League. Omdat de finalisten van dit jaar - Barcelona en Juventus vechten op 6 juni om De Cup met de Grote Oren - al via de vaderlandse competitie deelname aan het miljoenenbal hadden afgedwongen, hoeft Sevilla ook geen voorrondeduels meer af te werken.

Behalve Sevilla levert Spanje ook Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid als deelnemers. Daar kan zelfs Valencia, dat voorronde speelt, nog bij komen. Nog nooit deden er vijf ploegen uit één land mee aan de groepsfase.

In de eigen competitie was Sevilla dit seizoen nog als vijfde geëindigd. Die stek had normaliter recht gegeven op deelname aan de voorronde van de Europa League.

Record
De ploeg van Unai Emery schreef in Warschau sowieso historie. Voor de vierde keer in de clubgeschiedenis veroverde de club de Europa League (voorheen Jaarbeursstedenbeker en UEFA Cup). Behalve de winst van het vorige seizoen, won Sevilla in 2006 en 2007 ook al. Zodoende werden dus alle vier die finales in winst omgezet. Dnjepr volgde in de voetsporen van Middlesbrough, Espanyol en Benfica die Sevilla ook niet konden kloppen.

Tot de finale van vanavond in Warschau kon Sevilla net als Juventus, Barcelona, Internazionale, Liverpool en Valencia bogen op drie eindzeges. De titelprolongatie en vierde eindzege in negen jaar (!) betekende bovendien ook dat Sevilla op 11 augustus tegen de Champions League-winnaar mag aantreden in de strijd om de Europese Super Cup. Het Georgische Tbilisi is dan plaats van handeling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.