Champions League-sprookje van Klaksvík is voorbij

Reacties

Champions League-voetbal op de Faeröer: het gaat dit jaar nog niet gebeuren. Molde FK maakte dinsdag na verlenging een einde aan het voetbalsprookje van KÍ Klaksvík.

Champions League-sprookje van Klaksvík is voorbij
© Pro Shots
Molde FK
Molde FK
nv
2 - 0
KÍ

Klaksvík is een ploeg met een bijzonder verhaal. De club komt uit een dorpje van pak 'm beet vijfduizend inwoners en heeft een eerste elftal met spelers die allemaal semiprof zijn. Klaksvík bereikte de derde voorronde van de Champions League door te stunten tegen eerst Ferencváros uit Hongarije en vervolgens BK Häcken uit Zweden. En vorige week werd er ook nog eens gewonnen van het Noorse Molde: 2-1.

Met deze minimale voorsprong mocht Klaksvík zich uiteraard nog niet rijk rekenen. Molde zette op het eigen veld alles op alles voor een comeback en kwam al na ruim een kwartier op 1-0, via Kristian Eriksen. Hij kopte raak uit een hoekschop van Magnus Eikrem (ex-Heerenveen). Molde probeerde het tweeluik hierna in de reguliere speeltijd definitief naar zich toe te trekken, maar zonder succes.

Door een 2-2 tussenstand na twee keer negentig minuten kwam er een verlenging. Daarin moest Klaksvík dan toch het hoofd buigen: Martin Linnes maakte de beslissende goal voor Molde. De Noren gaan daardoor naar de play-offronde van de Champions League; Klaksvík mag gaan proberen zich te plaatsen voor de Europa League. Lukt dat niet, dan is er altijd nog Conference League-voetbal. 

Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
3 - 1
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Tjaronn Chery had een hoofdrol op een succesvolle avond voor Maccabi Haifa. De Israëliers bereikten de play-offronde door Slovan Bratislava met 3-1 te verslaan: Chery nam een hattrick aan assists voor zijn rekening. Bij de doelpunten van Frantzdy Pierrot, Dia Saba én Din David was de aanvoerder de aangever. Maccabi, dat de heenwedstrijd ook al had gewonnen (2-1), neemt het in het laatste tweeluik voor de groepsfase op tegen BSC Young Boys uit Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.