Champions League mijlenver weg voor Inter na nederlaag

Internazionale heeft maandag peperduur puntenverlies geleden in de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Pioli verloor in eigen huis verrassend met 1-2 van middenmoter Sampdoria, mede door een knullige handsbal van Marcelo Brozovic.

Inter kwam nog wel op voorsprong in Milaan door een treffer van Danilo D'Ambrosio na 35 minuten. De verdediger schoot enigszins gelukkig binnen via een Sampdoria-voet. De bezoekers waren tien minuten eerder nog dicht bij de openingstreffer, maar een hard schot van Fabio Quagliarella spatte uiteen op de paal.

Sampdoria had vijf minuten na rust alsnog reden tot juichen, al viel de gelijkmaker op dubieuze wijze. Patrik Schick tikte een inzet van Matias Silvestre nog voor de doellijn binnen, maar deed dat in buitenspelpositie. Het ontging de grensrechter, waardoor Inter weer op zoek moest naar een treffer.

Op jacht de naar de drie punten en de vijfde plek drukte Inter Sampdoria ver terug. Het leidde onder meer tot kansen voor invaller Éder, maar doelman Emiliano Viviano bokste zijn harde schot uit de doelmond. De keeper van Sampdoria was even later kansloos toen Mauro Icardi opdook bij de tweede paal, maar de clubtopscorer slaagde erin om de bal van dichtbij voor een leeg doel hoog over te werken.

Waar Inter kansen op een treffer liet liggen, bleek Sampdoria dodelijk effectief. Brozovic stompte een bal uit een vrije trap weg in zijn eigen strafschopgebied, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Quagliarella knalde de bal vanaf elf meter hoog in het doel en bezorgde zijn ploeg zo een verrassende zege.

Inter blijft door de pijnlijke nederlaag steken op de zesde plek in de Serie A met 55 punten. Daarmee is de ploeg van trainer Pioli voorlopig ver verwijderd van de derde plek die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Nummer drie Napoli heeft negen punten meer.