Champions League lonkt voor Gorter met Aalborg

Reacties

Donny Gorter maakt een opmerkelijke stap. De bij AZ overbodige linkspoot gaat met Aalborg BK op jacht naar een Champions League-ticket.

Champions League lonkt voor Gorter met Aalborg

Aalborg BK neemt Gorter op huurbasis over van AZ. Omdat hij per direct naar Denemarken is vertrokken naar de Deense landskampioen, is hij inzetbaar in het tweeluik van zijn nieuwe ploeg in de play-off van de Champions League. Daarin treft Aalborg het Cypriotische APOEL Nicosia.

Aalborg haalt de 26-jarige Gorter volgens Deense media vooral voor de linksbackpositie. Die positie werd bezet door Jakob Ahlmann, maar die is lang uit de roulatie met een ernstige knieblessure. Daardoor is de spoeling dun en kwam de overgang van de Nederlander in een stroomversnelling.

AZ was bereid mee te werken aan een vertrek van Gorter, die in de zomer van 2012 overkwam van NAC Breda en een vierjarig contract tekende. Onder de nieuwe hoofdtrainer Marco van Basten heeft de middenvelder - die ook als linksback uit de voeten kan - geen uitzicht op een basisplaats. Hij mocht dus uitkijken naar een nieuwe ploeg. SC Cambuur had interesse, maar hij koos zelf uiteindelijk voor een buitenlands avontuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.