Champagne enthousiast over mogelijke adviseur Van Basten

Reacties

Presidentskandidaat Jérôme Champagne is positief over een rol van Marco van Basten als adviseur. Dat laat hij weten naar aanleiding van de VI-column van de voormalige sterspits. Van Basten zegt daarin dat hij zijn favoriete kandidaat Champagne graag zou adviseren indien hij wordt gekozen tot FIFA-president.

Champagne enthousiast over mogelijke adviseur Van Basten

'Marco is een van de beste voetballers uit de historie van het voetbal, zijn uitspraken betekenen dan ook enorm veel voor mij', zegt Champagne tegen Voetbal International. 'Wanneer ik word gekozen zullen voormalige spelers als Pelé – die mij eveneens steunt – Marco van Basten, Lilian Thuram en anderen mij adviseren. Ik zal hen ook vragen het mij te zeggen wanneer ik verkeerd zit.'

Behalve Champagne zijn ook prins Ali, Gianni Infantino, sjeik Salman en Tokyo Sexwale in de race als opvolger van scheidend FIFA-baas Sepp Blatter. Op 26 februari kiest de wereldvoetbalbond zijn nieuwe president tijdens een FIFA congres in Zürich.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International de column van Marco van Basten over de FIFA-verkiezingen. Bestel de nieuwe VI hier of lees het artikel op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.