Champagne bevestigt rol als uitdager van Blatter

Reacties

Jérôme Champagne heeft zich nu ook officieel verkiesbaar gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA. De Fransman had al eerder laten weten het op te willen nemen tegen de huidige preses Sepp Blatter (78), die al sinds 1998 de baas is bij de wereldvoetbalbond en voor een vijfde termijn wil gaan. Champagne heeft nu dat voornemen schriftelijk bevestigd.

Champagne bevestigt rol als uitdager van Blatter

'Mijn missie is nog niet klaar. Ik wil het nog een keer doen', stelde de 78-jarige Zwitser bij die officiële bekrachtiging. Hij krijgt nu dus Champagne als uitdager.

Champagne is een voormalig diplomaat en was bij de FIFA jarenlang werkzaam in verschillende functies,  ook onder Blatter. Champagne kwam in 1999, een jaar nadat hij ook betrokken was bij de organisatie van het WK in Frankrijk, bij de FIFA en werkte tussen 2007 en 2010 als rechterhand van Blatter.

UEFA-voorzitter Michel Platini liet onlangs nog weten de strijd met Blatter juist niet aan te willen gaan, ondanks zijn kritiek aan het adres van de Zwitser.

Champagne vertelde al uitvoerig over zijn plannen (zie gerelateerd item). Zo wil hij allereerst het imago van de FIFA, de organisatie wordt steevast in één adem met corruptie en omkoping genoemd, oppoetsen. Niet voor niets riep Champagne al op tot meer transparantie en minder invloed voor rijke investeerders.

De verkiezing is volgend jaar mei. Dan zal blijken of Blatter nog steeds het vertrouwen geniet of dat er voor een nieuwe koers gekozen wordt met Champagne als voorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.