Chadli laat zich gelden bij rentree tegen Odense BK

FC Twente zette donderdag in Denemarken een grote stap op weg naar overwintering in de Europa League. Nacer Chadli maakte tegen Odense BK een opvallende rentree (1-4).

Chadli laat zich gelden bij rentree tegen Odense BK

Odense BK, dat uit de eerste twee duels drie punten vergaarde, kwam op eigen veld enthousiast voor de dag. Maar de Deense formatie was niet bij machte FC Twente daadwerkelijk in de problemen te brengen.

Kansen waren er wel voor de thuisploeg. Zo was Peter Utaka na bijna een half uur dicht bij een treffer. Verdediger Douglas maakte de inzet van de Nigeriaanse spits onschadelijk. Twee minuten na de vergeefse poging van Utaka was het pleit in het voordeel van FC Twente beslecht. Bajrami kwam bij de hoekvlag gelukkig in balbezit. Het begin van een indrukwekkende solo met de 0-2 als resultaat.

De treffer van de Zweed oogde fraai, maar dat was ook het geval bij de openingstreffer van Brama in de dertiende minuut. De middenvelder kwam na een mooie combinatie met Luuk de Jong door het centrum van Odense BK vrij voor keeper Mads Toppel. Met een stift maakte Brama het karwei af.

De comfortabele voorsprong bood trainer Co Adriaanse de gelegenheid Chadli na zijn herstel zijn eerste minuten te laten maken voor FC Twente. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen door een slepende knieblessure nog niet in actie kwam, maakte na 62 minuten zijn opwachting als vervanger van Marc Janko. Binnen drie minuten luisterde Chadli zijn comeback op met een doelpunt. Doelman Toppel liet een afstandsschot van Brama los, waarna de Belgische international attent reageerde en de bal uit de rebound binnen tikte; 0-3. In de slotfase was hij betrokken bij het wegnemen van het laatste restje hoop bij Odense BK. Op aangeven van de Belg deelde De Jong in de 81ste minuut de genadeklap uit.

Met de vierde Enschedese treffer was het door Odense BK ingezette slotoffensief ten einde. De Deense ploeg had in de 71ste minuut een beetje hoop gekregen na de treffer van invaller Baye Djiby Fall. Maar het enthousiasme van Odense legde het af tegen de kwaliteiten van FC Twente.

Door de zege heeft FC Twente in de eerste drie duels zeven punten vergaard. Met die score is het koploper in Groep K en is de weg vrij voor kwalificatie voor de knock-outfase in de Europa League. Foto: VI Images

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's