Ceni en Oliveira helpen São Paulo in finale

São Paulo plaatste zich opnieuw voor de finale van de Copa Libertadores. De titelverdediger schakelde woensdag Chivas Guadalajara uit. Doelman Rogério Ceni speelde wederom een hoofdrol.

Na de 1-0 zege in Mexico zegevierde São Paulo met 3-0 op eigen veld. In het Morumbi viel de beslissing al in de eerste helft. Chivas begon beter, maar strandde op Ceni. De grootste kans was voor Ramon Morales. De international mocht in de 27ste minuut aanleggen vanaf de strafschopstip na een overtreding van Fabão op Adolfo Bautista, maar doelman Ceni keerde zijn poging.

Twee minuten later sloeg São Paulo wel toe. Leandro gleed de bal binnen na voorbereidend werk van Ricardo Oliviera. En in de 37ste minuut was het Mineiro die op aangeven van Oliveira de voorsprong uitbreidde tot 2-0 met een uithaal vanaf twintig meter. Vlak na rust besliste Oliviera de tweestrijd met een rake kopbal.

In de finale stuit São Paulo op de winnaar van de halve finale tussen Internacional en Libertad. Beide ploegen kwamen in het eerste duel niet verder dan een 0-0 gelijkspel. São Paulo bereikte voor de zesde keer de eindstrijd, die het in 1992, 1993 en 2005 won.