Celtic wint met Nederlanders, Basel boekt uitoverwinning

Een Nederlands getint Celtic is de dubbele Champions League-confrontatie met Qarabag met een 1-0 zege gestart. Oude bekende Marc Janko speelde een belangrijke rol in de 3-1 overwinning van Basel op bezoek bij Lech Poznan.

Celtic - Qarabag 1-0
Bij Celtic verschenen Nederlanders Nadir Çiftçi en Virgil van Dijk aan de aftrap in de ontmoeting met Qarabag. Landgenoot Rydell Poepon begon op de bank bij de bezoekers uit Azerbeidzjan. Op Celtic Park werd in de eerste helft niet gescoord. Van Dijk kreeg op slag van rust wel nog een gele kaart.

In de tweede helft ging de thuisploeg lange tijd tevergeefs op zoek naar de openingstreffer. Pas in de 82ste minuut werd de ban gebroken. Voormalig FC Twente-huurling Dedryck Boyata zette Celtic op voorsprong. Vlak voor tijd maakte Poepon zijn opwachting bij Qarabag, de aanvallende wissel mocht echter niet meer baten.

Lech Poznan - FC Basel 1-3
Marc Janko, net als Boyata ex-FC Twente, begon op de bank bij Basel in de uitwedstrijd tegen Lech Poznan. Als invaller toonde hij echter zijn waarde in Polen. De Zwitsers kwamen via Michael Lang in de 34ste minuut op voorsprong. Twee minuten later zorgde Denis Thomalla namens Lech al voor de voor de 1-1.

Een kwartier na rust kwam Janko aan Zwitserse zijde binnen de lijnen voor Embolo. Niet veel later leek Basel in een zetel te komen na een rode kaart voor Tomasz Kedziora en een strafschop voor de bezoekers. Shklezen Gashi wist het buitenkasje echter niet te benutten. In de 78ste minuut kwam de Zwitserse kampioen alsnog op voorsprong. Janko nam de 2-1  voor zijn rekening.

In de blessuretijd bepaalde Davide Calla de eindstand op 1-3. FC Basel-verdediger Taulant Xhaka werd vervolgens nog van het veld gestuurd na een rode kaart. Hij mist daardoor volgende week de return in Zwitserland.

Steaua Boekarest - Partizan Belgrado 1-1
Onder leiding van arbiter Kevin Blom opende Steaua Boekarest het tweeluik met Partizan met een thuiswedstrijd. Met Nederlander Nicandro Breeveld in de basis ging de Roemeense kampioen op zoek naar een goede uitgangspositie voor de return in Servië. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren.

In de 62ste minuut opende Miroslav Vulićević namens Partizan de score, de verdediger zette op aangeven van Andrija Zivkovic de bezoekers op voorsprong. Na een gele kaart in de 73ste minuut moest Breeveld in de slotfase op zijn tellen passen. In de 82ste minuut zorgde Steaua-aanvoerder Fernando Varela voor de gelijkmaker.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}